Till senaste kommentaren

Amorteringsfritt om lånet är under 50%?

Hej
Om jag ska köpa en bostad och i samband med det ta ett lån hos er kan jag då få det amorteringsfritt om lånet är ca 30% av bostadens värde och under 4.5 ggr årsinkomsten?

Kommentarer

 • Hej Lena,
  Tack för ditt meddelande. Det stämmer helt som du skriver. Om man tar ett lån lägre än 50% av bostadens värde, samt att lånebeloppet understiger 4,5 gånger din årsinkomst, så finns möjligheten att välja amorteringsfritt.

  Här kan du läsa mer om hur det fungerar med amortering hos oss.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • bostadens värde?  marknadspris eller bankvärdering ?
 • Hej Tord,

  Tack för din fråga. När en köper en bostad är det slutpriset på bostaden som vi sätts som värde. Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej! Vi har vårt bolån hos er och funerar på att göra om detta och binda lånet på ca 5år jag vill bli kontaktad av er på telefon för att diskutera detta och ränta samt undrar om vi kan få amrteringsfritt lån då lånebeloppet understiger 25%av fastighetens värde.
  MVH/Hans Björkman
  Hans Gustaf Lennart Björkman
 • Hej Hans,

  Tack för att du hör av dig till oss. Vi hjälper dig gärna att se över räntebindningstid och amortering. Däremot har jag ingen möjlighet att hjälpa dig vidare i detta forum. Du är varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00. Vanligtvis erbjuder vi även möjligheten att bli uppringd och alternativet kommer då några minuter in i samtalet.

  Ha en fortsatt fin eftermiddag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej!
  Tack för ert svar. .försökte innan att ringa men det var 1,5 tim. väntetid och jag fick inte erbjudande om att bli uppringd.
  Är intresserad av att binda delar av lånet på längre tid än 3 mån . men önskar naturligtvis innan veta vad det kostar. Vårt lån nu är ett sk. amorteringsfritt lån men önskar veta närmre vad det innebär och om vi snart (År 2022 måste börja amortera av lånet?)
  Hans Björkman
 • Hej igen,

  Jag kan dessvärre inte hjälpa dig vidare i detta öppna forum. Vill du binda räntan kan du själv göra det via internetbanken där du också kan se vilken ränta vi kan erbjuda dig. Det är även möjligt att få hjälp genom att skicka ett meddelande via internetbanken.

  Alternativet om att bli uppringd kommer vanligtvis 5-6 minuter in i samtalet, ibland stängs funktionen av senare under eftermiddagen för att vi ska hinna hjälpa alla som sökt oss samma dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.