Amorteringskrav slopat

Hej,
Vart ansökan man om att få amorteringsfritt till 31/8 2021? Passande att detta slopades nu precis innan vårt första barn kommer. 😀

Kommentarer

 • Hej Roger,

  Tack för din fråga. Det är nu möjligt för alla bolånekunder att ansöka om amorteringslättnad fram till augusti 2021. Du ansöker genom att skicka in en ansökan via inloggat läge på sbab.se.

  Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Ja nu ja - nyss stod de inte 31 augusti 2021 utan 12 månader där. 😀
 • Det stämmer bra Roger, förändringen lanserades alldeles nyligen.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej. Jag har just ansökt om amorteringsfrihet som ni erbjuder. Jag har gjort det för att säkra upp ekonomiskt om tiderna försämras men jag har inte för avsikt att konsumera pengarna och ambitionen är att amortera den sparade summan senare.  Vad jag skulle vilja föreslå är att ni erbjuder en möjlighet att ni fortfarande drar summan via autogiro men att summan som avser amorteringen sätts in på ett sparkonto hos er vilket skulle förenkla för min del och ni behåller kapitalet inom banken. Kan ni föra förslaget vidare till er affärsutveckling? Eller skapar det problem för er som jag missar?
  Mvh
  Patrick
 • Hej Patrick och tack för ditt meddelande,

  Det är en smart lösning, men tyvärr inget vi erbjuder idag. Jag ska föra vidare dina åsikter till berörd avdelning. Det många väljer och göra som inte amorterar är att man har en stående överföring från sitt lönekonto till sitt sparkonto. Det blir ju indirekt samma sak, bara att SBAB inte gör överföringen åt kunden. Kan ju vara något och fundera på, risken som finns när man har en stående överföring är ju att man kan avsluta överföringen och använda pengarna till annat när man ska göra det själv och den får man ju bort om vi skulle lösa det åt kunden, så idén är bra!

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • kostar det att sluta amortera om det är lite lån kvar
  Hennie Lundgren
 • Hej Hennie och tack för ditt meddelande.

  Hur menar du nu? Du har möjlighet och ligga helt och hållet amorteringsfritt till och med Augusti 2021 pga av rådande Corona situation. Det kostar dig ingenting och ändra till det. Skulle du ligga under 50% i belåningsgrad så har du alltid möjligheten och välja och ligga amorteringsfritt även om ditt lån är litet. 

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Hej!

  Vi har frånträde från nuvarande lägenhet 11/9 och har sedan tillträde till vår nya bostad en månad senare.

  Kan jag söka amorteringslättnad för resterande månad av våra nuvarande bolån för att sedan söka på nytt när ansökan om lånet för den nya lägenheten är godkänd?

  Undrar även om det kan påverka den nya låneansökan negativt, av att vi söker amorteringslättnad för nuvarande lån? Tack för svar!
  Andreas
 • Hej Andreas!

  Ja det kan du göra, och nej det kommer inte påverka er negativt om ni ansöker om amorteringslättnad nu.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.