Amorteringstakt på privatlån

Hej!
Jag tänkte ansöka till ett privat lån, då systemet väljer hur mycket man ska amortera varje månad, kan man betala av lånet tidigare än det  datumet som är satt, om man vill lösa ut lånet efter 3 månader?  
Mvh
Namo

Kommentarer

 • Hej Namo,
  Tack för din fråga. Det går bra att amortera i högre takt än vad som bestäms i samband med ansökan. Det går också bra att göra extraamorteringar när lånet är utbetalt. Kontakta vår Kundservice på 0771-45 30 00 när du vill ändra amorteringen på ditt lån.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej!

  Jag har en följdfråga: Om man väljer att betala av privatlånet snabbare, blir man skyldig att ersätta er för den ränta som man hade betalat om man istället amorterat på lånet i den takt som avtalats från början?
 • Hej Victoria,
  Tack för att du ställer den frågan. Och nej, det kostar inget extra och blir ingen ränteskillnadsersättning om du vill lösa ett privatlån tidigare. Det samma gäller om man vill extra amortera på sitt privatlån, eller öka amorteringstakten. Eftersom vårt privatlån inte har bunden ränta kan man när som helst lösa eller extra amortera utan att behöva betala en ränteskillnadsersättning.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej och tack för ditt svar!
  Är det också möjligt att välja en långsammare amorteringstakt om livet skulle köra ihop sig?
  /V
 • Hej igen,
  Det är inte möjligt att gå över den ursprungliga amorteringsplanen som man bestämmer i samband med att lånet betalas ut, det är bara möjligt att öka amorteringstakten. I de fall man vill sänka amorteringstakten behöver vi göra en ny kreditprövning.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.