Till senaste kommentaren

Hur byter jag autogiro konto?

Hej ,Ni drar nu pengarna via autogiro,jag vill att ni skall dra från annat konto som jag har,hur göra ?

Kommentarer

 • Hej Michael,
  Tack för att du kontaktar oss. För att byta autogirokonto behöver du kontakta den bank där kontot finns. En del banker tillåter att man gör ändringen själv när man har loggat in. Kolla med din bank där du har kontot hur det fungerar vid byte.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • tack
 • Det var så lite. Hör av dig om du har fler frågor!

  Annars önskar jag dig en fortsatt bra dag. /Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej

  Jag önskar att autogirot flyttas till mitt konto istället för tidigare annat konto

 • Tack
 • Hej Tareq,
  Tack för att du hör av dig. För att ändra konto för autogiro behöver du skicka in en autogiroblankett till oss. Du kan logga in på internetbanken och skicka ett privat meddelande till oss där och be om att få en sådan. Du skriver ut den, skriver på och skickar tillbaka den till oss per post.

  Önskar dig en fin dag och en trevlig helg!

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Hej jag betalar mina avier via autogiro och vill avsluta det, jag vill istället ha fakturor varje månad. Hur gör jag? Tack
 • Hej Rasha,
  Tack för ditt meddelande. Om du vill avsluta ditt autogiro loggar du in på den bank där du har kontot som används för autogiro. Där kan du välja att makulera/ta bort ditt autogiro. Såvida du inte valt att få dina avier med e-faktura, så kommer du när du har makulerat ditt autogiro få avierna skickade till din folkbokföringsadress istället.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej  , jag har bytt från Swedbank till Nordea nyligen och anmält resp avanmält e-faktura.
  Nu har det inte kommit någon e-faktura ännu till någon utav dom och det är snart betalningsdatum till er.
  Kan jag hitta avin med ocr nr osv i SBAB appen ?
  Mvh , Henrik
 • Hej Henrik,

  Tack för att du kontaktar oss. Du kan hitta betalningsuppgifterna i SBAB-appen om du går in under "aktuella betalningar". Vill du se över din e-faktura är du välkommen att kontakta oss genom att ringa eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig vidare.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej.
  Jag har SBABgiro och mina dragningar har hela tiden dragits från mitt sparkonto hos erdit jag flyttar över pengar varje månad från swedbank.
  Den här månaden drogs pengar för 2 av lånen från Swedbank utan att jag har gjort några ändringar.
  Jag hittar inte på er sida var jag kan ändra så de dras från mitt SBAB sparkonto igen.
  // JOnas
 • Hej Jonas,
  Tack för ditt meddelande. Det låter konstigt om du inte hart gjort några ändringar och avierna har dragits från ett annat konto. Jag kan tyvärr inte se mer vad som har hänt kring ett enskilt ärende i det här öppna forumet. Ring oss gärna om du vill titta närmare på det, då kan mina kollegor hjälpa dig vidare.

  Jag bifogar också här en länk till vår blankett Medgivande autogiro/SBABgiro/e-faktura där du kan välja hur och vilka lån som ska betalas med antingen autogiro, SBAB-giro och/eller e-faktura. 

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej. Vill inte ha en utskriven, hemskickad avi på ränte betalningen varje månad. Kan jag få den digital? Vart hittar jag det?
  Tack
  Mvh K G Rydén
 • Hej Nina,

  Tack för att du kontaktar oss. Det finns flera möjligheter för att slippa få hem en pappersavi varje månad. Ett alternativ är att ansluta ditt lån till e-faktura, du kommer då få en elektronisk avisering till din internetbank. Vill du ansluta ditt lån till e-faktura kan du göra detta genom att ringa oss eller skicka ett meddelande via inloggat läge.

  Det andra alternativet är att ansluta dig till den digitala brevlådan Kivra. När du anslutit dig till Kivra kommer dina månadsavier automatiskt att hamna där, du behöver således inte kontakta oss.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej!
  Jag vill ändra mitt konto för autogiro, vad jag kan se i tidigare frågor skiljer sig svaren åt hur man går tillväga för denna ändring. Vad gäller?

  Ska man kontakta sin bank där autogirot? Eller ska man skicka in en blankett till er?

 • Hej Anna,
  Tack för ditt meddelande. Ja det finns flera möjligheter, det enklaste och snabbaste sättet är om du kontaktar den bank där kontot du har kopplat autogirot till idag finns. En del banker tillåter nämligen att man gör ändringen själv när man har loggat in. Kolla med din bank där du har kontot hur det fungerar med bytet.

  Det går också bra att skicka in en autogiro-blankett till oss med uppdaterade uppgifter.

  Bästa hälsningar. Johannes

  Johannes Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.