Till senaste kommentaren

Binda räntan på mitt beviljade lån?

Hej!.

Försöker få klarhet i hur detta fungerar innan jag skickar in lånehandlingar. Jag vill binda räntan på mitt beviljade lån på 5-år men om den skulle ändras innan utbetalningsdagen kommer jag inte få utlovad ränta om jag kryssar i 5 år i lånehandlingarna. Ni rekommenderade mig per telefon att kryssa i 3 månader och binda direkt i internetbanken när utbetalning är gjord. Undrar nu om detta verkligen fungerar så? Kommer jag kunna binda till den räntan? Måste jag inte vänta ytterligare 3-månader tills villkorsändring?

Kommentarer

 • Hej Mika,

  Tack för att du kontaktar oss. Det stämmer, räntan sätts alltid på lånets utbetalningsdag och vi kan således inte garantera vilken ränta en får i förväg. Precis som min kollega sa är det möjligt att välja tre-månades bindningstid på sitt lån för att sedan binda den dagen efter att lånet är utbetalt och då veta vilken ränta du får. Du kommer inte att behöva vänta tre månader utan kan binda räntan som som helst.

  Vill du veta när vi gör förändringar av räntan kan du prenumerera på den här.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Vad kostar ett lån på 1 mil kr
  - ränta %?
  - lånetid?
  - är 80 + men arbetar fortfarande
  Svar motses, tackar
  Gunnar Mörck, 072-5294200, gunnar.morck@gmail.com
  Gunnar Mörck
 • Hej Gunnar och tack för ditt meddelande.

  Du kan själv se vilken ränta vi kan erbjuda dig på vår hemsida under våra räntor. Där kan du även se total månadskostnad.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.