Till senaste kommentaren

Räkna med övertidsersättning?

Hej
Kan jag räkna med i kalkylen min övertid som jag gör
Det är minst 4000kr per månad före skatt när det gäller bolån och inkomst

Kommentarer

 • Hej Åsa,
  Tack för att du kontaktar oss. Du ska inte ta med eventuell övertid i din inkomst. Vi räknar maximalt på en 100%-tjänst med grundlön och schemalagd OB, inga andra tillägg än så.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej! Som tillägg till frågan ovan. Jag undrar om jag får räkna med ett fast lönetillägg jag har; som jag har inom en fast anställning, så länge jag arbetar på nuvarande arbetsplats? Avser ej övertid eller OB. 

  Och vad gäller för anställningar med provision? Får sådan räknas med?
 • Hej Sten,
  Tack för att du hör av dig. Om man arbetar på provision behöver vi titta på det närmare, och det kan komma att bli aktuellt att skicka in anställningsintyg och lönespecifikationer för att styrka de uppgifterna. Kontakta oss på 0771-45 30 00 så får mina kollegor titta närmare på din situation och vad du kan räkna med för inkomst. De kan då också titta mer på vilken typ av fast lönetillägg du har och göra en bedömning efter det.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Ska man uppge sin grundlön endast i låneansökan? Jag får ett avtalat skiftledartillägg + OB (pga schemalagt skiftarbete) som innebär en ganska stor inkomstskillnad från grundlön.  
  Skickar man in lönespecar eller tittar ni på tidigare års inkomster?


 • Hej KP,
  Tack för att du frågar. När du fyller i din inkomst i låneansökan ska du ange din grundlön, vanligtvis är det den månadslön som du har. Det går också bra att räkna med schemalagd OB-ersättning, jourersättning och befattningstillägg. Det kan senare i ansökningsprocessen komma att bli aktuellt att styrka detta genom lönespecifikationer och/eller anställningsintyg. Det kommer vi i så fall meddela dig i kontakten med oss.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.