Till senaste kommentaren

Ansöka om bolån utan inkomst i Sverige senaste två åren?

Jag har varit bosatt utomlands under många år och flyttade först i år hem till Sverige. Det innebär att jag inte har någon inkomst registrerad för förra och förrförra året och därför visas 0 på min kreditupplysning. Däremot har jag haft fast inkomst i Sverige hela det här året. Kan jag få lånelöfte hos er trots nollinkomst på kreditupplysningen genom att t.ex. visa upp lönespecar från Sverige för i år och från annat land för tidigare år?

Kommentarer

 • Hej Pelle,
  Tack för att du hör av dig till oss. Om du tidigare har bott i Sverige och nu flyttar tillbaka, så kommer vi kunna titta närmare på din inkomst även om du inte har taxerat något än. Vi kommer i så fall begära in anställningsintyg och lönespecifikationer.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej, har liknande situation men bor kvar utomlands. Här ett hus i Sverige och lån hos en stor bank i Sverige. Dom accepterade inkomsten jag har utomlands (plus att huset hyrs ut) dom garanti. Kan jag flytta till sbab?
 • Hej Richard,
  Tack för din fråga. För att kunna låna hos oss behöver du vara folkbokförd i Sverige, bor du kvar utomlands är det alltså inte möjligt för dig att flytta din lån till oss.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej, har en liknande fråga:
  var förra året tjänstledig halva året för studier, men jobbar nu heltid igen. Antar att ni då vill se arbetsgivarintyg och lönespecifikationer. Ska jag göra låneansökan online
  först och sen hör ni av er om det, eller hur gör man?
 • Hej Henrik,
  Tack för att du hör av dig. Du kan göra en ansökan på vår webbplats och ange den inkomst du har just nu. När du har gjort din ansökan kan det bli så att du kommer behöva skicka in kompletteringar så som arbetsgivarintyg och lönespecifikationer, du kommer i så fall få information om detta i samband med att din ansökan.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej!
  Detta stämmer inte, ni kollar inte vad man har för inkomst i dagsläget ni kollar endast på vad man har deklarerat. Jag har försökt göra ansökan och ni sagt till mig att vänta till nästa års deklaration. Trots att jag har redan ett lån ville endast byta bank.
 • Hej Hussein!

  Tack för att du skriver till oss. I vår kreditprövning gör vi alltid en bedömning om inkomsten anses stadigvarande på kort och lång sikt. Historisk inkomst är en parameter som tas in i denna bedömning. Jag kan inte svara specifikt på ditt ärenden men att invänta taxeringsuppgifter är ett möjligt utfall vid denna kontroll.

  Önskar dig en fortsatt fin vecka

  Bästa hälsningar, Erik
  Erik Kundansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.