Till senaste kommentaren

"Aktuella boräntor" eller "Din räntesats", vilken gäller?

Hej,
Jag skulle vilja flytta min bolån till er.Jag kollad på eran hemsida för beräkningen av min ränta då såg jag 'Din räntesats' och 'Aktuella boräntor'. Vad är skillnaden mellan dem och vilken kommer att vara räntan på lånet?
MVH

Kommentarer

 • Hej Mohammad,
  Tack för att du kontaktar oss. När man använder kalkylen för att räkna ut vilken ränta man får hos oss, är det som du säger två olika räntor som presenteras. De "aktuella boräntorna" som visar våra så kallade listräntor, det är den högsta boräntan man kan få hos oss.

  Men när man har fyllt i sina egna uppgifter i kalkylen visas också uppgifter om "Din räntesats", det är alltså den boränta du kommer få hos oss baserat på de uppgifter som du själv lämnat.

  Räntan baseras alltså alltid på lånebeloppets storlek samt dess förhållande till bostadens värde.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag har villkorsändring 13 dec.  Kommer att binda på 5 år Vilken ränta skall jag gå på, Preliminär räntesats eller Aktuella boräntor ?


 • Hej Arne,

  Tack för att du kontaktar oss. De "aktuella boräntorna" som visar våra så kallade listräntor, det är den högsta boräntan man kan få hos oss. "Din räntesats" visar den ränta som är aktuell för just ditt lån. Viktigt att veta är att räntan du får sätts på din villkorsändringsdag och kan således ändras fram tills dess.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej!
  På sidan "Välj ny bindningstid" står Preliminär räntesats och Aktuella boräntor. "Din räntesats" hittar jag inte, men är det detsamma som "Preliminär räntesats"?
 • Hej igen Arne,

  Det stämmer att den "preliminära räntesatsen" är den som gäller för ditt lån. 

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Ok, förutsatt att inte Riksbanken ändrar räntan innan villkorsändringsdagen så gäller alltså den preliminära räntan som anges för det aktuella lånet?
 • Hej Nina,

  Tack för ditt meddelande. Den räntan en får sätts på villkorsändringsdagen och vi kan aldrig garantera eller säkra upp en ränta i förväg. Vill du veta vilken ränta du binder upp dig på är det möjligt att välja vår bindningstid på tre månader, då finns möjligheten att binda räntan dagen efter villkorsändringen. Vill du hålla koll på våra aktuella räntor finner du de på vår hemsida.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.