Till senaste kommentaren

Hur ansöker jag om ett lånelöfte?

Hej!
Jag och min sambo håller på att titta på inköp av lägenhet? Hur gör man för att söka lånelöfte hos er? Har ej specifikt oblekt just nu.
Med vänlig hälsning Per Persson

Kommentarer

 • Hej Per,

  Tack för din fråga. Är du intresserad av att ansöka om ett lånelöfte hos oss börjar du processen genom att skicka in en ansökan på vår hemsida. Lånelöftet är generellt och du kan buda på olika objekt. När du lagt ditt första bud behöver du kontakta vår kundservice på 0771-45 30 00 för en genomgång.

  Ha en trevlig kväll.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • På er sida när man ska ansöka om lånelöfte så ska man välja adress för nya bostaden, men om det är ett generellt lånelöfte vad skriver jag in då?
 • Hej Maria,

  Tack för ditt meddelande. Vi har två olika ansökningar, en för ett generellt lånelöfte och en för en specifik bostad. Vill du ansöka om ett generellt lånelöfte ska du använda dig av följande ansökan.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  Kan man förlänga sitt lånelöfte om man inte köpt någon bostad inom 3 mån?
  Mvh
  Sanna
 • Hej Sanna och tack för ditt meddelande,

  Det man kan göra när lånelöftet har löpt ut är att skicka in ett nytt lånelöfte eller ringa till oss så förnyar vi det. Det man då gör är att man tar en ny kreditupplysning och stämmer av dina uppgifter på nytt. Varför lånelöftet är giltigt i ca 3 månader är för att kreditupplysningen är giltig i 90 dagar.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Hej, när man beviljats lånelöfte; hur kan det plötsligt inte gälla längre när man kontaktar er inför kontraktsskrivning? Skälet skall enligt dagens telefonsamtal vara att det är en nybildad bostadsrättsförening, men när man fyller i en låneansökan står det ingenstans att  lånelöftet inte skulle gälla för det.
 • Hej Tina,

  Tack för att du skriver till oss. När en kontaktar oss vid en vunnen budgivning gör vi alltid en koll på bland annat bostaden och föreningen. Vi kollar alltid upp föreningens ekonomi för att säkerställa att det blir en så bra och trygg affär som möjligt. I vissa fall är föreningen inte godkända på grund av att de till exempel är för högt belånade eller saknar vissa försäkringar.

  Jag förstår att det känns tråkigt och önskar dig lycka till i letandet!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.