Till senaste kommentaren

Går det att ta med sig vår bundna ränta till vår nya bostad?

hej
vi tänker sälja våran radhus och köper villa,våran bo lån är bindande,
min fråga är att vi har i dagsläge vi har bolån ca 2750000kr men efter köpt kan hända våran bolån blir ca 2200000 ,
hur blir i våran fall?
kan man amotera i förväg?
eller hur blir mellan skillnaden?
mvh majid

Kommentarer

 • Hej Majid,
  Tack för att du hör av dig. Ni kan göra ett så kallat objektbyte på den den del av lånen som ryms inom det lån som ni tänkt ta. En förutsättning för kunna utnyttja detta är att ni har tillträde på nya bostaden innan ni frånträder den bostad som ni säljer. Villkor är alltid att vi får in ett kontrakt på att ni sålt er bostad senast två veckor innan ni tillträder den nya.

  De lån som rymmer inom det nya lånebelopp som ni tar kan ni flytta med befintliga villkor och på så vis behöver ni inte betala ränteskillnadsersättning för de lånen.

  Som du beskriver det så kommer ni att låna mindre än vad ni har idag. Då är det en del av lånet som inte kan flyttas med och som kommer att lösas den dag ni har tillträde. Har ni kvarvarande bindningstid så kan det uppstå en kostnad för detta. Hur mycket det blir beror på flera faktorer och vi kan alltid bara svara preliminärt per idag. Om ni vill göra en nedamortering på lånen innan ni tillträder så kommer det också att innebära en ränteskillnadsersättning.

  Jag rekommenderar att ni ringer in till vårt kundcenter eller skickar ett meddelande till oss så kan vi kika på vilket lån som eventuellt blir mest förmånligt att inte flytta med sig. Ni kan läsa mer om bolåneprocessen på vår hemsida sbab.se.

  Ha en fin dag!

  Bästa hälsningar, Emma
  Emma Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.