Till senaste kommentaren

När kommer ni att ändra er 3-månaders ränta?

Hej!

Jag benchar mitt bolån och undrar när ni gör nästa ränteändring på er 3-månaders listränta?

Anledningen är att jag noterat att bankerna verkar genomföra höjningar som svar på Riksbankens räntehöjning (dec- 19) vid olika tidpunkter. Om jag jämför er listränta idag med andra banker så är en viktig parameter (för att jämföra "äpplen och äpplen") huruvida man kan anta att ni på SBAB redan justerat för Riksbankens höjning eller om det snart kommer ett ränteändringsdatum, där ni gissningsvis genomför en justering uppåt mot bakgrund av Riksbankens höjning.

(Andra banker har helt eller delvis prisat in höjningen om 0,25 punkter under dec-jan vad jag kan utläsa, men jag hittar inte den informationen avseende SBAB).

Stort tack för svar/klargörande om detta!

Vänliga hälsningar,
Linn

Kommentarer

 • Jag skrev felaktigt 0,25 punkter i frågan ovan, men menar så klart 25 punkter (d.v.s. 0,25 procentenheter)!

  Noterade också efter jag skickat in frågan att er senaste ränteändring på tremånaders listränta skedde för så länge som ett år sedan (feb-19), men som sagt, jag hittar ingen information om kommande räntejusteringsdatum.

  Linn
  Linn
 • Jag ska också tillägga att jag är inte bolånekund hos er idag så jag kan inte logga in och se nästa ränteändringsdatum på det sättet.

  Jag har också läst och tittat på er sida om historiska räntor, vilket dock inte säger något om framtida justeringar. Konstaterar som sagt att i och med att ni inte har ändrat 3-månadersräntan sedan Riksbankshöjningen i december så blir det intressant att höra när (om) man kan förvänta sig en justering hos er.

  Linn
  Linn
 • Hej Linn,

  Tack för ditt meddelande. Precis som du säger har vår 3-månadersränta har legat oförändrad sedan 12 februari 2019. På den här sidan kan du se alla våra räntor och när de senast förändrades.

  Om vi kommer ändra våra aktuella boräntor beror på vad som händer med marknadsräntorna framöver. Om vi genomför förändringar så kommer vi informera om det på sbab.se. Vi kan således aldrig veta eller meddela i förtid när det kommer att ske en förändring av våra räntor.

  Vill du läsa mer om vad vår chefsekonom tror om räntan hittar du det på vår hemsida. 

  Önskar dig en trevlig helg.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.