Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Hur avslutar man konto för ett dödsbo?

Hej,

Min mamma har gått bort och vi skulle vilja avsluta hennes konto hos Er. Vad vi förstår rör det sig om ett mindre belopp (24kr).
Vad behöver jag göra för att avsluta konto?

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Tack för ditt meddelande. För att vi ska kunna hantera ett dödsbo behöver vi få ett uppdrag på vad som ska göras. Du kan antingen gå till din fars vardagsbank så skickar de ett avslutsuppdrag till oss eller så får vi ett uppdrag från samtliga dödsbodelägare. Då vill vi ha en instruktion för vilket kontot som ska avslutas och till vilket konto överföringen av resterande pengar ska göras till. Detta behöver vara undertecknat av samtliga dödsbodelägare. Vi behöver också få en vidimerad kopia på ID-handlingar för samtliga dödsbodelägare. Det går också bra att ringa oss och identifiera sig med BankID eller mobilt BankID, samtliga dödsbodelägare skall identifiera sig. En godkänd bouppteckning behöver finnas hos Skatteverket, den behöver inte skickas in utan den beställer vi direkt från Skatteverket.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Kundansvarig
 • Hej.
  Jag har en vidimerad kopia på mitt id och min mors dödsbo är godkänt av skatteverket och jag är ensam dödsbodelägare. Hur kan jag enklast avsluta hennes konto hos er och föra över pengarna till mitt konto?
 • Hej.
  Jag har en vidimerad kopia på mitt id och min mors dödsbo är godkänt av skatteverket och jag är ensam dödsbodelägare. Hur kan jag enklast avsluta hennes konto hos er och föra över pengarna till mitt konto?
 • Hej Ulrica,
  Tack för att du hör av dig. För att vi ska kunna hantera att avsluta ett konto och/eller föra över pengar för ett dödsbo behöver vi få ett uppdrag på vad som ska göras, antingen genom en annan bank, eller genom dödsbodelägarna.

  Ett uppdrag från dig innebär ett dokument som innefattar en tydlig instruktion för vilket kontot som ska avslutas och till vilket konto överföringen av resterande pengar ska göras till. Detta ska vara undertecknat av dig. Du skickar sedan detta tillsammans med vidimerad kopia på ID-handlingen. En godkänd bouppteckning behöver finnas hos Skatteverket, den behöver alltså inte skickas med utan den beställer vi direkt från Skatteverket.

  Posta handlingarna till oss på:
  SBAB
  Box 1012
  651 15 Karlstad

  Emma Kundansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.