Till senaste kommentaren

Hur avslutar man konto för ett dödsbo?

Hej,

Min mamma har gått bort och vi skulle vilja avsluta hennes konto hos Er. Vad vi förstår rör det sig om ett mindre belopp (24kr).
Vad behöver jag göra för att avsluta konto?

Kommentarer

 • Hej Marie,

  Tack för ditt meddelande. För att vi ska kunna hantera ett dödsbo behöver vi få ett uppdrag på vad som ska göras. Du kan antingen gå till din fars vardagsbank så skickar de ett avslutsuppdrag till oss eller så får vi ett uppdrag från samtliga dödsbodelägare. Då vill vi ha en instruktion för vilket kontot som ska avslutas och till vilket konto överföringen av resterande pengar ska göras till. Detta behöver vara undertecknat av samtliga dödsbodelägare. Vi behöver också få en vidimerad kopia på ID-handlingar för samtliga dödsbodelägare. Det går också bra att ringa oss och identifiera sig med BankID eller mobilt BankID, samtliga dödsbodelägare skall identifiera sig. En godkänd bouppteckning behöver finnas hos Skatteverket, den behöver inte skickas in utan den beställer vi direkt från Skatteverket.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej.
  Jag har en vidimerad kopia på mitt id och min mors dödsbo är godkänt av skatteverket och jag är ensam dödsbodelägare. Hur kan jag enklast avsluta hennes konto hos er och föra över pengarna till mitt konto?
 • Hej.
  Jag har en vidimerad kopia på mitt id och min mors dödsbo är godkänt av skatteverket och jag är ensam dödsbodelägare. Hur kan jag enklast avsluta hennes konto hos er och föra över pengarna till mitt konto?
 • Hej Ulrica,
  Tack för att du hör av dig. För att vi ska kunna hantera att avsluta ett konto och/eller föra över pengar för ett dödsbo behöver vi få ett uppdrag på vad som ska göras, antingen genom en annan bank, eller genom dödsbodelägarna.

  Ett uppdrag från dig innebär ett dokument som innefattar en tydlig instruktion för vilket kontot som ska avslutas och till vilket konto överföringen av resterande pengar ska göras till. Detta ska vara undertecknat av dig. Du skickar sedan detta tillsammans med vidimerad kopia på ID-handlingen. En godkänd bouppteckning behöver finnas hos Skatteverket, den behöver alltså inte skickas med utan den beställer vi direkt från Skatteverket.

  Posta handlingarna till oss på:
  SBAB
  Box 1012
  651 15 Karlstad

  Emma Digital redaktör
 • Hur avslutar jag ett sparkonto?
 • Hej Folke,

  Tack för din fråga. Vill du avsluta ett sparkonto hos oss kan du göra detta genom att ringa vår kundservice eller skicka ett meddelande via inloggat läge.

  God fortsättning och gott nytt år.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej!
  Min mor har ett konto hos Er som var gemensamt med min nu avlidne far. Hur ska hon göra för att avsluta dödsboets "ägardel"?
 • Hej Magnus,

  Tack för din fråga. Är det ett gemensamt konto kan din mor själv kontakta oss genom att ringa eller skicka ett meddelande via inloggat läge för få hjälp att avsluta kontot. Det är inte möjligt att endast ta bort en kontohavare, vill hon öppna ett där hon står som ensam låntagare behöver hon öppna ett nytt sparkonto på vår hemsida.

  Ha en fortsatt fin måndag. 

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.