Till senaste kommentaren

Räknar ni med någon driftkostnad?

Upptäckte att ni är det enda låneinstitutet som inte lägger till driftkostnad vid beräkning av månadskostnad vid lån. Varför? 

Kommentarer

 • Hej Kent,

  Tack för ditt meddelande. När du ansöker om ett lånelöfte hos oss beräknar vi alltid en driftkostnad. Köper du en bostadsrätt får du fylla i månadsavgiften till föreningen och är du intresserad att köpa en villa räknar vi automatiskt en drift när du valt kommun samt uppskattad boyta.

  Ha en fortsatt bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej, jag lånar tråden då min fråga berör samma ämne.

  Vid ansökan om lånelöfte på bostadsrätt så får man precis som du nämnde skriva in månadsavgiften till föreningen. Du nämner även att ni beräknar driftkostnaden, betyder det då att månadsavgiften till föreningen är med räknad i totalkostnaden för lånet när man söker ett lånelöfte för bostadsrätt?

  //Robert
 • Hej Robert,

  Tack för din fråga. När en ansöker om ett lånelöfte behövs bara månadsavgiften till föreningen anges. Detta då vi oftast inte behöver räkna någon extra driftkostnad vid köp av en bostadsrätt. Vid första kontakten med oss stämmer vi av värme ingår i avgiften till föreningen, gör det inte det behöver vi räkna en extra kostnad för det.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.