Till senaste kommentaren

Grönt bolån med energideklaration från innan 2014

En energideklaration är giltig i 10år. Jag har en som är utfärdad 2010-09-29 och därmed giltig. Dock så anges det på energideklarationer från den tiden ingen bokstav. Vi ligger på ”Nivå 2: EP > 50 - ≤ 100 kWh/m2, år.” enligt den (näst bästa klass). Vilken nivå hamnar jag på Grönt bolån då?

Kommentarer

 • Hej Ann,
  Tack för ditt meddelande till oss. Om du har en giltig energideklaration som utfärdades innan 2014 som inte tydligt visar energiklass A till G, så har du en äldre version av energideklaration. De äldre versionerna kan vi tyvärr inte ha som grund för ett grönt bolån hos oss.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej!

  Har exakt samma problem, har en energideklarationfrån 2013 med nivå:
  Nivå 2: EP > 50 - ≤ 100 kWh/m2, år.

  Enligt Boverket bör detta då motsvara B som Energiklass, varför kan inte detta användas som underlag i så fall? Att utföra en ny energideklaration på sin villa innebär en kostnad på ca 4000 - 5000 kr?
  David
 • Hej David,
  Tack för ditt meddelande. Boverket gjorde om standarden för energideklaration 2014 och tyvärr kan vi inte erbjuda Grönt Bolån för energideklaration som inte följer den nya standarden. Den nya standarden har en tydlig information om energiklass med beteckning A till G.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Tack för svar även om jag såklart inte är nöjd med svaret. Bättre då att skriva att man ska ha en energideklaration från 2014 (eller om det t.o.m. bara är from 2019 ni går på).
  Ann
 • Hej Ann,

  Som vi nämnt tidigare kan vi godkänna energideklarationer utfärdade 2014 och framåt som tydligt visar energiklass A till G. Denna information framgår även på vår hemsida där det går att läsa mer om vårt gröna bolån.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.