Till senaste kommentaren

Hur går jag tillväga för att ansöka om ett energilån?

Hej!
Jag har nyligen tagit ett Privatlån hos er, som ska användas för att installera nytt ventilationssystem i mitt hus. Det kommer bli ett FTX-system, dvs. från- och tilluft med värmeväxlare.
Fick precis se att ni har något ni kallar för energilån, kan man få ränterabatten för en sådan investering? Eftersom det blir en energibesparing med FTX i huset så borde det väl gå? Hur går jag i så fall tillväga för att göra om det till energilån?

Kommentarer

 • Hej Michael,
  Tack för att du hör av dig till oss. Jag bifogar här en länk där du kan läsa mer om vårt energilån, vilka investeringar man kan göra och hur lånet fungerar.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej! Vi går i samma tankar som skrivet ovan, ska ersätta ett FTX aggregat från 1989 som är oerhört ineffektiv och slut mot ett nytt modernt aggregat som kommer kunna behålla minst 85% av värmen i huset vilket innebär en stor energibesparing.
  Jag ser inte denna investering i listan men jag anser att det borde stå med.
  Går ni stenhårt på listan eller går utanför den någon gång?
 • Hej Johan,

  Tack för ditt meddelande. Det är möjligt för dig att ansöka om ett energilån för denna investering. Vi ger rabatt på räntan till de som lånar till energibesparande renoveringar och investeringar och det prickar in på det ni ska använda pengarna till. När ansökan är inskickad kommer vi att ha en genomgång av ansökan tillsammans och kommer då se över möjligheterna för dig att ta del av rabatten.

  Ha en fortsatt fin onsdag.

  Bästa hälsningar, Elin

  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.