Kan vi extraamortera?

Hej!
Vi har precis ansökt och fått beviljat en ut- ökning av vårt bostadslån och sitter nu med alla papper framför oss. På sidan ”Val av lånevillkor” ska man ju bl.a. fylla i amorteringsbelopp och eftersom vi inte har något amorteringskrav, tänker vi välja 0 på tre delar och 1000 på en. Kan vi ändå betala amortering trots att vi skrivit 0, alltså betala mer än räntan som står på avin? T.ex. om vi en månad kan lägga ett högre belopp eller om det visar sig att vi kan lägga ett belopp på månatlig basis. Vi väljer 3mån bindningstid.

Kommentarer

 • Hej Åke,

  Tack för att du hör av dig till oss. Vid en bindningstid på 3-månader är det möjligt att extraamortera när som helst utan att behöva betala någon ränteskillnadsersättning till oss. Om en vill extraamortera under bindningstiden vid ett bundet lån kan en behöva betala en ränteskillnadsersättning.

  Önskar dig en bra dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Kundansvarig
 • Hej Elin,
  Det låter bra men jag tänkte närmast på att vi skulle, utan att behöva ringa/maila er för att göra en extra amortering, helt enkelt bara betala en högre summa vid månadsslutet, när det finns rum för det. Alltså att inskickat belopp som överstiger räntekostnaden, går till amortering.
  Mvh, Åke
 • Hej igen Åke,

  För att genomföra en extraamortering behöver en kontakta vår kundservice eller skicka ett meddelande till oss via inloggat läge på sbab.se. För att slippa kontakta oss flertalet gånger så finns även möjligheten att spara pengarna på ett sparkonto för att sedan ringa in och göra en större extraamortering.

  Hör av dig om du har fler frågor!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Kundansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.