Till senaste kommentaren

Flytta nuvarande bostadslån innan lånelöfte hos er?

Hej!
Vill ansöka om lånelöfte hos er. Har för nuvarande ett bostadslån hos en annan bank. Behöver jag flytta bostadslånet till er innan jag blir beviljad ett lånelöfte hos er?
Kontantinsatsen kommer bland annat från vinsten från bostaden jag bor i idag. Hur fungerar det?
Mvh Linnea

Kommentarer

 • Hej Linnea,
  Tack för att du hör av dig till oss. Du behöver inte flytta dina nuvarande bostadslån till oss innan du kan ansöka om ett lånelöfte. Av det du skriver så förstår jag det som att du kommer sälja din nuvarande bostad och sen köpa en ny, och då kan du också i lånelöftet uppskatta hur stor kontantinsats du kommer att ha. Ett tips då är att utgå från din lägsta möjliga kontantinsats som du tror att du kan få ut efter försäljningen från din nuvarande bostad.

  Du kommer också i lånelöftet få ange uppgifter om nuvarande bostad och dess lån, och om du tänker behålla det boendet eller sälja det och lösa lånen som hör till. Om du vill kan du läsa mer om köpa eller sälja först här.

  Här kan du ansöka om ett lånelöfte. Hör gärna av dig igen om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Ska köpa bost rätt 3650000kr 26/3 har fått lån i annan bank men vill ha eran bank hjälp mig Har kontantinsats på 1610000kr Har ni lång handläggningstid?? Med vänlig hälsning, Helen
 • Hej Helen,

  Vad roligt att du är intresserad av att bli kund hos oss. Vi har just nu en handläggningstid på cirka fyra veckor. Det är alltid möjligt att flytta lånen till oss när det väl är utbetalt, vill du ansöka om att flytta lånen till oss i ett senare skede påbörjar du processen genom att skicka in en ansökan via vår hemsida.

  Lycka till!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.