Till senaste kommentaren

Jag vill flytta mitt lån till er, vilket värde ska jag ange på min bostad?

Hej,

Om man vill flytta över sitt bolån till SBAB från en annan bank, gäller den värdering som ligger som grund för det befintliga lånet på nuvarande bank även när lånet flyttas över till SBAB? Befintlig värdering gjordes för ca 3 år sedan.

Kommentarer

 • Hej Martin,

  Vad roligt att du är intresserad av att flytta ditt bolån till oss. I samband med en ansökan om att flytta bolån till oss kommer vi att fastställa ett värde på bostaden. Vi kommer att ha en genomgång av er ansökan där vi kommer att ha en dialog om värdet.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej Elin och tack för svar. Gäller detta även om inte 5 år har gått sedan senaste värderingen då man i samband med detta la om bolånet hos nuvarande bank? Har fått för mig att en värdering av bostad i samband med fastställande av ny amortering inte kan göras oftare än var 5 år.

  Med vänlig hälsning

  Martin
 • Hej igen Martin,

  Om ni har ett amorteringsgrundade värde satt på er bostad kommer ni att flytta med detta om ni byter bank. Det stämmer att en inte kan värdera om bostaden inom fem år för att ändra sitt amorteringsgrundade värde.

  Däremot kommer vi att fastställa ett nytt värde på er bostad som kommer att ligga till grund för er ränta. 

  Bästa hälsningar, Elin

  Elin Digital redaktör
 • Tack för ett utförligt svar.

  Med vänlig hälsning

  Martin
 • Det var så lite. Hör gärna av dig om du har fler frågor.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Vilka kostnader uppstår i samband med flytt av bolån till er? Kostnad för upplägg av lån, kostnad för värdering av lägenhet? Jag köpte min lgh 2001 i Mörby
  , 2,5 rum o kök byggt 1965. Vilken bolåneränta har ni?
  Jag har redan ett sparkto hos er
  Hälsningar

 • Hej Sten,

  Vad roligt att du är intresserad av att flytta ditt bolån till oss. När en ansöker om att flytta sitt bolån till oss påbörjas processen genom att skicka in en ansökan via vår hemsida. I ett första steg gör vi en datavärdering, vilket är en statistisk värdering som baseras på tidigare försäljningar i ert område. Vi kommer sedan att ha en genomgång av ansökan via telefon där vi bland annat kommer att ha en dialog om värdet.

  I de flesta fall behövs ingen mäklarvärdering och det utgår då ingen kostnad för detta. Vi har heller inga uppläggningsavgifter hos oss.

  Räntan hos oss baseras alltid på lånebeloppets storlek samt dess förhållande till bostadens värde. Är du intresserad av att se över vilken ränta vi kan erbjuda dig så kan du använda dig av vår räntekalkyl.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • I er kalkyl verkar det som om man bara kan låna minst 200 000. Mina nuvarande lån är bara på 75 tkr (bundet) och 77 tkr (rörligt) går det alltså inte att låna så lite?
  En sak till: kan man knyta swish till till kto i er bank? /Hälsningaroch tack för snabbt svar
 • Hej igen Sten,

  Det stämmer att det minsta lånebeloppet hos oss är 200 000 kr.

  Vi har bolån, privatlån och sparkonton hos oss. Detta innebär att en behöver ha kvar ett konto i annan bank för att kunna betala räkningar och få in sin inkomst och det är inte möjligt att koppla Swish till vårt sparkonto.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej!
  Har fått sms om att det finns ett meddelande att hämta på appen eller internetbanken. Kan ej installera appen p g a gammal telefon och hänvisas till kundupplysningen på internetbanken  Hur gör jag?
 • Hej Margareta,

  Tack för att du kontaktar oss. Har du inte möjlighet att ladda ned appen kan du logga in på sbab.se via din webbläsare. Du loggar in på hemsidan med hjälp av BankID och ska där kunna läsa meddelanden från oss.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.