Till senaste kommentaren

Vad ska jag ange för lön vid föräldraledighet?

Hej. Om man är föräldrarledig vad ska man fylla i om Man testar vad man kan få låna?

Kommentarer

 • Hej Therese,
  Tack för att du hör av dig. Har du ett arbete att gå tillbaka till efter föräldraledigheten så kan du ange den lönen som du hade innan du blev föräldraledig. Om du inte har ett arbete idag så kan vi eventuellt räkna en a-kassainkomst om det är så att du är berättigad till det efter avslutad föräldraledighet. Vi kan endast räkna a-kassa om ni är två sökande och om din medsökande har en tillsvidareanställning. Om det är så att du vill gå vidare med ett lånelöfte efter att du provat dig fram i våra kalkyler så kommer du att behöva komplettera med intyg. Detta gör vi dock först när vi pratar med dig/er och går igenom lånelöftet per telefon. Lycka till!

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Hej Emma,

  Jag tolkar det som att det är den inkomsten man hade innan föräldraledigheten började som gäller även då den slutgiltiga prövningen sker. Det vill säga innan man ska skriva på köpekontrakt då ni gör den slutgiltiga bedömning och beviljar låneansökan. Stämmer denna tolkning?

  Båda har tillsvidareanställning och kommer inte gå ner i arbetstid eller göra några andra förändringar.

  Tack på förhand.

  Mvh,
  Patrik
  Patrik
 • Hej Patrik,

  Tack för ditt meddelande. Det stämmer. Har ni båda en tillsvidareanställning som ni kommer att gå tillbaka till efter föräldraledigheten är det dessa inkomster ni ska ange i er ansökan, även om ni båda är föräldralediga idag.

  Ha en fortsatt bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.