Till senaste kommentaren

Hur får min fru tillgång till mitt sparkonto?

Jag har sparkonto hos er, och min fru har det också.Vi vill att båda skall ha tillgång till den andres konto och det tror jag inte vi har fn.


vhB
Kommentarer

 • Hej Bertil,

  Tack för ditt meddelande. Det är inte möjlighet att använda en fullmakt för att få åtkomst till en annan persons konto. Vill ni båda ha tillgång till ett sparkonto finns möjligheten att öppna ett gemensamt sparkonto där ni båda är kontohavare. Är ni intresserade av att öppna ett gemensamt sparkonto kan ni göra detta på vår hemsida. 

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Tack!
  En följdfråga, om vi har ett gemensamt konto, fördelas det då med 50% var om det skulle bli aktuellt med den statliga bankgarantin?
 • Hej igen Bertil,

  Det stämmer att summan fördelas med 50% om den statliga insättningsgarantin behöver användas.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  Jag och min fru har ett gemensamt konto hos er. Vi närmar oss maxbeloppet för bankgarantin. Om jag har förstått det rätt gäller bankgarantin för kontot, och om det skulle bli aktuellt delas utbetalningen med 50% för oss vardera.
  Om vi istället har vardera ett eget konto, täcker då bankgarantin med fullt maxbelopp för vardera konto?
  Mvh
  Bengt
 • Hej Bengt,

  Tack för att du kontaktar oss. Insättningsgarantin som gäller är 950 000 kr per person och gäller på det totala belopp som finns på samtliga konton hos oss. Har du och din fru ett gemensamt sparkonto är 950 000 kr var skyddade av insättningsgarantin. 

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • jag har ett konto hos er.Jag skulle vilja att min fru också har tillgång till kontot.

  Hur gör jag?

  Jonas Nilsson

 • Hej Jonas,

  Tack för din fråga. Det är inte möjligt att lägga till en kontohavare i efterhand. Vill ni öppna ett gemensamt sparkonto kan ni göra det på vår hemsida och det är möjligt att ha upp till fem konton per person.

  Ha en bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hur kan jag hjälpa en äldre släkting som inte har mobilt bank-id att göra uttag/överföring till annan bank?
  Eva
 • Hej Eva,

  Tack för att du hör av dig till oss. Den äldre släktingen måste ringa in till oss och identifiera sig med en bankdosa från oss. Har din släkting ingen dosa så ser vi till att skicka ut en.

  Ha en fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej. Jag undrar om det finns något tak för hur stor överföring jag kan göra från mitt sparkonto. Per tillfälle och dag tex.
  Mvh

  Kristina Berger
 • Hej Kristina,

  Tack för din fråga. Det är möjligt att göra överföringar på max 250 000 kr per dag från internetbanken eller appen. Vill du göra en större överföring än det är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice. 

  Ha en fin dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.