Till senaste kommentaren

Hur får min fru tillgång till mitt sparkonto?

Jag har sparkonto hos er, och min fru har det också.Vi vill att båda skall ha tillgång till den andres konto och det tror jag inte vi har fn.


vhB
Kommentarer

 • Hej Bertil,

  Tack för ditt meddelande. Det är inte möjlighet att använda en fullmakt för att få åtkomst till en annan persons konto. Vill ni båda ha tillgång till ett sparkonto finns möjligheten att öppna ett gemensamt sparkonto där ni båda är kontohavare. Är ni intresserade av att öppna ett gemensamt sparkonto kan ni göra detta på vår hemsida. 

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Tack!
  En följdfråga, om vi har ett gemensamt konto, fördelas det då med 50% var om det skulle bli aktuellt med den statliga bankgarantin?
  Bertil
 • Hej igen Bertil,

  Det stämmer att summan fördelas med 50% om den statliga insättningsgarantin behöver användas.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  Jag och min fru har ett gemensamt konto hos er. Vi närmar oss maxbeloppet för bankgarantin. Om jag har förstått det rätt gäller bankgarantin för kontot, och om det skulle bli aktuellt delas utbetalningen med 50% för oss vardera.
  Om vi istället har vardera ett eget konto, täcker då bankgarantin med fullt maxbelopp för vardera konto?
  Mvh
  Bengt
  Bengt
 • Hej Bengt,

  Tack för att du kontaktar oss. Insättningsgarantin som gäller är 950 000 kr per person och gäller på det totala belopp som finns på samtliga konton hos oss. Har du och din fru ett gemensamt sparkonto är 950 000 kr var skyddade av insättningsgarantin. 

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.