Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vem ska signera blanketten Autogiro, e-faktura & SBAB-giro?

Hej!
Jag och min make har fått beviljat bolån hos er håller på och fylla i alla blanketter. Vi har fått alla lånepapper och fyllt i de flesta och kommit till Autogiro-blanketten. Vi har valt att ta E-faktura till min mans bankkonto i annan bank. Längst ned på blanketten står att "Endast kontohavaren ska underteckna" men bådas namn är förtryckta och när vi tittar på instruktionsfilmen fylls bådas namn i. Vad menas med "kontohavaren"? Är det den som har konto i annan bank dit e-fakturan går eller de som har bolånekonto i er bank? Blev lite osäker och vill ju att allt ska bli rätt ifyllt från början.
Med vänlig hälsning
Anna

Kommentarer

 • Hej Anna,
  Tack för att du hör av dig. Om det konto som finns hos er andra bank, och som ni ska ansluta e-fakturan till, endast står på din man räcker det med att han signerar blanketten. Men om ni båda står som kontohavare på det kontot så behöver båda signera blanketten. Bådas namn finns med på den här blanketten ifall båda behöver signera, och det styrs alltså av vem/vilka som är kontohavare på kontot hos den andra banken.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Tack, då kan vi gå vidare :-).
  Med vänlig hälsning
  Anna
 • Kanon! Hör av dig om ni har fler funderingar.

  Önskar dig en fortsatt bra dag! /Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • En följdfråga.
  Om båda är kontohavare skall då även bådas personnr. anges i det översta fältet eller räcker det med endera?
 • Hej André,
  Tack för din fråga. Om ni ska använda ett konto som är gemensamt räcker det med att ett av era personnummer framgår på blanketten. Däremot behöver båda underteckna blanketten innan ni skickar in den.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag vill sätta in pengar på mitt sparkonto, men hittar ingen uppgift om bank- eller postgiro till er?
 • Hej Marie,
  Tack för att du hör av dig. När du sätter in pengar på ditt konto hos oss så gör du en vanlig kontoöverföring. Du anger ditt clearingnummer som består av fyra siffror och sedan resterande kontonummer, allt i en följd.

  Ha en fin dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.