Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Går det att sätta in ett stort engångsbelopp på sparkontot?

Hej,
Går det att sätta in ett stort engångsbelopp till ett sparkonto hos SBAB? Eller är det endast möjligt att månadsspara?

Kommentarer

 • Hej Ann-Marie,
  Tack för att du kontaktar oss. Det går jättebra att bara sätta in ett engångsbelopp om du vill. Du behöver inte ha ett månadssparande eller göra överföringar regelbundet på våra konton. Du sköter det precis som du vill, helt utan avgifter och med helt fritt antal insättningar och uttag.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej,
  - Kan man låsa kontot tex 1 år mot högre ränta?


 • Hej Monica!
  Tack för ditt meddelande .
  Vi har inga fasträntekonton. Vårt sparkonto har fria uttag och går ej att låsa för möjlighet till högre ränta .
  Trevlig helg!
  Bästa hälsningar Emma
 • Hej,

  jag har inte så stort förtroende nu för en viss bank och vill sätta in ett större belopp än vad jag har angett som månadsbelopp. Kan jag göra det ändå och fortsätta med månadsbelopp under året?
  MVH
  Anna
 • Hej Anna,
  Tack för att du hör av dig. Det går alldeles utmärkt. Det är fria insättningar på kontot så du kan sätta in en summa och ändå fortsätta med ditt månadssparande.

  Önskar dig en fin dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Hur gör jag för att öppna sparkonto i mitt aktiebolag?
 • Hej Hans,
  Tack för ditt meddelande. Här hittar du information om hur du öppnar konto för ditt företag. Via länken jag bifogade finns en blankett som ska fyllas i och skickas in till oss för att öppna konto.

  Önskar dig en fin dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Finns det något max belopp när det gäller engångsinsättning?
 • Hej Martin,
  Tack för att du hör av dig. Det är fria insättningar på kontot och det finns ingen övre beloppsgräns så du får sätta in så mycket som du önskar.

  Önskar dig en fin dag och en trevlig helg.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Hej !
  Jag planerar att sätta in ett större engångsbelopp på mitt sparkonto. Tanken är att använda pengarna vid ett fastighetsköp senare. Kommer jag kunna föra över samma stora belopp till säljarens/mäklarens konto på ett smidigt sätt eller är det något speciellt jag behöver tänka på? Hur går jag tillväga?
 • Hej M,
  Tack för ditt meddelande. Via vår internetbank kan du maximalt ta ut 250.000 kronor per dag. Om du ska föra över högre belopp än så behöver du kontakta vår kundservice som kan hjälpa dig.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej
  Jag är en ny kund och har öppnat ett konto hos er och satt in en liten slant för att se hur det gick. Men pengarna kom inte in på kontot hos er som jag överförde från Swedbank. Tyvärr är det väldigt svårt att få kontakt med er på kundtjänst. Varför fungerar inte denna överföring?
  MVH
 • Hej Helena,
  Tack för att du hör av dig till oss. Har du kunnat logga in idag och sett om pengarna har kommit in på kontot? Beroende på när man gör en överföring från en annan bank till oss så kan det ta en stund innan pengarna syns på kontot. Gör man exempelvis en överföring på en helgdag så syns inte pengarna förens nästa bankdag.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Kan man ansluta Kort till SBAB:s sparkonton för att kunna ta ut pengar i en uttagsautomat
 • Hej Bertil,
  Tack för ditt meddelande. Det är inte möjligt att ansluta ett kort till vårt sparkonto. Om du vill ta ut pengar från sparkontot i kontanter behöver du först föra över pengarna från ditt sparkonto hos oss till din vanliga bank, och sedan göra ett uttag.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Tack, men det vore en "service" då man med kort kan ta ut pengar omgående i  närmsta uttagsautomat
  Transaktioner mellan banker tar oftast ett dygn.
 • Hej igen Bertil,
  Det är tyvärr inte möjligt att koppla ett kort till ett vanligt sparkonto, precis som för de flesta andra banker som erbjuder ett vanligt sparkonto saknas denna möjlighet. Det vanligaste är istället att koppla ett kort till så kallade transaktionskonton eller lönekonton. Och i dagsläget har vi inga planer på att utöka våra produkter till att omfatta lönekonton och kort.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.