Till senaste kommentaren

Ska man visa lånelöftet för mäklaren?

Vår mäklare har bett att få ta del av vårat lånelöfte från SBAB. Men det betyder ju att hon vet vilka ekonomiska ramar vi har att lägga bud? Förstår att hon måste veta att vi kan finansiera det vi bjuder, men måste hon få reda på våra inkomster och vilket maxtak vi har?

Kommentarer

 • Hej Per,
  Tack för ditt meddelande. Oftast vill mäklaren bara veta att det finns ett lånelöfte, inte vad beloppet är på. Att mäklaren vill veta att du har ett lånelöfte är ett sätt för mäklaren, och säljaren, att visa att du är en seriös köpare som kan gå hela vägen i en budgivning om det är så. Däremot har du ingen skyldighet att berätta för mäklaren hur mycket du har lånelöfte på eller innehållet i övrigt.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Tack Jonas!
  Mäklaren ville se antingen lånelöftet eller få en bankkontakt som bekräftar att banken står bakom finansieringen. I vårt fall hade vi inget annat dokument att skicka över och det var efter telefontid på banken. Finns det ett slags ”lånelöftesintyg” man kan använda för att just skicka till mäklaren?
 • Johannes menar jag såklart, ursäkta!
 • Ingen fara.

  Vi har inget lånelöftesintyg som du beskriver, utan det är lånelöftet i sig som vi skickar ut som gäller i så fall. Men jag ska ta den idéen vidare till mina kollegor. Tack.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag fick ett preliminärt lånelöfte men hur kommer jag åt det ??? Det räcker liksom inte att det står i displayen på telefon nån minut.
 • Hej Camilla,
  Tack för att du hör av dig till oss. Om du loggar in på vår internetbank så kommer du åt ditt lånelöfte där.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.