Till senaste kommentaren

Gröna bolån - Ett skämt eller?

Läste om era "Gröna Bolån" och tänkte att det här måste vara ett tidigt första aprilskämt. Vill ni tvinga husägare betala mellan 5-15 000 till oseriösa "konsulter" för helt meningslösa och kostsamma energideklarationer till ingen nytta? Ansvariga för detta förslag borde sparkas! Snacka om plakatpolitik! Läs in er lite på nätet så förstår ni hur oseriös branschen är! Finns tusentals exempel, här är ett: https://www.radron.se/artiklar/ockerpriser-for-energideklaration-/

Kommentarer

 • Hej Mats,

  Tack för att du kontaktar oss. Vad tråkigt att du inte tycker om vårt Gröna bolån. Vi ser vårt Gröna bolån som ett bra sätt att motivera våra kunder till att satsa mer på energieffektiva bostäder. Då bostäder står för nästan 40% av all energiförbrukning i Sverige vill vi hjälpa till och bidra på de sätt vi kan för att minska energiförbrukningen i hemmen.

  Vill en säkerställa att energideklarationen görs av en certifierad energiexpert finns dessa nämnda på Boverkets hemsida.

  Energideklaration är det mått på energianvändning som är standardiserat och en objektiv bedömning görs. Men med tiden kommer vi sannolikt addera ytterligare parametrar.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Bortkastade pengar till ingen nytta för tusentals låntagare. Konsulterna måste jubla en sån här dag. Låt någon med insikt och kompetens om branschen se över det här illa genomtänkta skrivbordsförslaget. Ni kommer förlora åtskilliga kunder på det!
 • Hej igen Mats,

  Många fastigheter och bostadsrättsföreningar har redan giltiga energideklaration och initiativet har hittills varit uppskattat av många kunder. Vi skriver även på vår hemsida att det är bra att tänka på att det kostar en slant och att vilken energiklass du får inte kan garanteras innan energideklarationen är genomförd.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Precis, därför tackar vi för oss när vårt avtal löper ut i april.
 • Den okunniga som kommit på det här totalt meningslösa förslaget kommer kosta ert företag mycket pengar.
 • Mats T: Sluta upp med ditt oändliga gnäll och kvalificera ditt boende för grönt bolån istället. Det gynnar oss alla.
 • Läs på istället, sällar ni er till samma meningslösa plakatpolitik som Mp? Det kan bara vara någon mindre vetande som måste visa att han/hon existerar på kontoret som kläckt något så här dumt. Det kommer kosta villaägare miljoner till ingen som helst nytta! Skäms på er!
  https://www.radron.se/artiklar/ockerpriser-for-energideklaration-/
 • Att referera till en artikel som är mer än 10 år gammal som bevis på att det är bortkastade pengar är inte helt seriöst.
  Om du nu inte tycker att miljön är värd att värna om så är det din åsikt men är bara just det: en åsikt. Faktum är att många behöver hjälp med att förstå vad de själva kan göra för att påverka sin energiförbrukning vilket gynnar både den enskilde och miljön.
  Johan Eriksson
 • Tack för era kommentarer. Tråden kommer nu att låsas. Har ni fler frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att ställa en ny fråga.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.