Till senaste kommentaren

När kan jag ansöka om ett Grönt bolån hos er?

Hej,

Jag vill flytta mitt bolån till er och vill ha "grönt bolån" , huset är precis nybyggt enligt den senaste byggnormen så det kommer att hamna i energiklass A, behöver jag ändå göra en energideklaration eller kan jag använda den som hustillverkaren har på sin hemsida?
Kan man verkligen göra en energideklaration när man bara har bott i huset i 3 månader, måste det inte gå ett år först?

Kommentarer

 • Hej Christian,

  Tack för din fråga. För att få ta del av rabatten "Grönt bolån" behöver du skicka in e giltig energideklaration till oss där vi ser att er bostad har en energiklass A, B eller C. För mer information om energideklaration och när ni kan få en utfärdad kan ni kolla på Boverkets hemsida.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Ok, om man flyttar lånet till er nu och binder det på tex. 2 år kan man då komplettera senare med energideklarationen och få "Grönt lån" mitt i bindningstiden eller måste man vänta tills löptiden gått ut?
 • Hej igen Christian,

  Avdraget på bolåneräntan gäller oavsett om bolånet är bundet eller rörligt och börjar gälla den dagen som handläggningen av ansökan om Grönt Bolån är klar (även om du är mitt i en villkorsperiod). När din energideklaration finns redo är du välkommen att ringa oss eller skicka ett meddelande via inloggat läge.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej, vi är också i processen att köpa ett nybyggt hus, som byggs för att uppfylla energiklass A eller B enligt mäklaren.

  Men de säger också att en energivarudeklaration inte kan göras förrän efter två år efter att bostaden står färdig. Är det rätt förstått att man inte kan få det gröna bolånet förrän huset är 2 år gammalt och man kan få en giltlig energivarudeklaration?


  Tack på förhand,
  Daniel


  Daniel
 • Hej Daniel,

  Tack för din fråga. Det stämmer, för att kunna ta del av ränterabatten behöver det finnas en giltig energideklaration som påvisar energiklass A, B eller C.

  Ha en fortsatt fin torsdag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Tack för det snabba svaret!
  Daniel
 • Det var så lite. Hör gärna av dig om du har fler frågor!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.