Till senaste kommentaren

Hur sätts värdet på Booli?

Ni äger numera Booli och jag tycker det skulle vara bra om värderingar på Booli bygger på rätta uppgifter. Nu är det ett fåtal inrapporterade uppgifter som ligger till grund till värderingar. Idag kan det faktiska värdet vara långt från den värde Booli redovisar. Om ni däremot grundade värderingarna på lagfarter skulle värderingar av bostäder stämma överens med det faktiska värdet. Viktigt om ni grundar lån på Boolis värdering.

Kommentarer

 • Hej Ann-Sofie,

  Tack för ditt meddelande. Booli ger en värdeindikation som baseras på fem sålda bostäder i området som sedan viktas utifrån likheten med den bostad som värderas. Booli ger således en värdeindikation och inte ett precist värde. När vi sätter ett belåningsgrundade värde hos oss på SBAB används ett annat system där data uppdateras mer frekvent.

  Önskar dig en fortsatt trevlig kväll.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Tråkigt att bara en bråkdel av försäljningarna registreras på Booli. Det hade varit roligt om värdeindikationen stämt någorlunda. Bra att ni inte använder er av Booli för belåningsgrundade värde.
 • Hej igen Ann-Sofie,

  Vi håller med och arbetar för tillfället med att förbättra värdeindikationen så att den ska fungera än bättre i framtiden.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Toppen!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.