Till senaste kommentaren

Hur binder jag räntan på mina bolån?

Om du har lån med 3 månaders bindningstid
internetbanken och i appen kan du binda ditt lån med 3 månaders bindningstid när du vill. Där kan du också se vilka lån du kan binda och vilken ränta vi kan erbjuda dig just nu. Logga in i internetbanken eller i appen och bind räntan under menyalternativet "Boende".

Om du har bunden ränta
När lånets räntebindningstid har gått ut kommer ditt lån automatiskt att gå över till 3 månaders bindningstid, även kallad rörlig ränta, på villkorsändringsdagen. Det innebär att du från och med villkorsändringsdagen kan välja att binda ditt lån på en längre bindningstid igen om du önskar. Logga in i internetbanken eller i appen och bind räntan under menyalternativet "Boende".

Om du vill byta bindningstid innan din bindningstid gått ut
Har du redan bundit ditt lån och skulle vilja byta bindningstid innan din nuvarande bindningstid gått ut, så är det möjligt och du kan kontakta oss via telefon så hjälper vi dig. Tänk på att om du vill förtidsbinda ditt lån så kan det innebära att du behöver betala en avgift kallad ränteskillnadsersättning för den del av bindningstiden som återstår på ditt lån. Ring oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi till och räknar på om och vad kostnaden skulle bli för just ditt lån om du vill förtidsbinda din ränta.

Kommentarer

 • Jag vill binda ett lån men jag har inte Bank ID,
  Förut räckte det med att jag loggade in via min mans bank ID
  vad skall vi göra?
 • Hej Kristina,

  Tack för att du kontaktar oss. Har ni inte tillgång till BankID är det möjligt att binda räntan genom att skicka in en blankett till oss där ni väljer nya villkor.

  Hör gärna av dig om du har fler frågor eller funderingar.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Om jag binder ett lån med 3 månaders ränta sker ändringen omedelbart eller efter 3 månader?
 • Hej Anders,

  Tack för din fråga. Har du ett lån med 3-månaders bindningstid kan du välja att binda räntan direkt eller vid nästa räntejustering(efter 3 månader).

  Trevlig helg!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.