Till senaste kommentaren

Hur ofta får man ändra ränta på bolån med rörlig ränta?

hur ofta får man ändra räntan på bolån med rörlig ränta

Kommentarer

 • Hej Lars,
  Tack för att du kontaktar oss. Om du har en 3-månadersränta, även kallad rörlig ränta, så kan din ränta justeras vid nästa räntejusteringsdag. På ett lån med 3-månadersränta kan alltså räntan justeras var tredje månad. Men även om räntan kan ändras var tredje månad så uppdaterar vi inte våra räntor så ofta att det faktiskt händer varje månad. På sida om våra räntor kan du läsa mer om hur ofta vi har ändrat räntorna historiskt.

  Du kan logga in i internetbanken för att se dina låns räntejustering- och villkorsändringsdag.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag undrar samma sak men förstår inte riktigt svaret på den här frågan?
  Jag har en 3 månaders boränta nu på 1,50.
  Men om jag knappar in exakt samma värden på er hemsida idag står att jag kan få 1,29.
  Borde inte min ränta justeras till den lägre räntan då när 3 månaders förfallodagen kommer?
  /Peter
 • Hej Peter,
  Tack för att du hör av dig. Som Johannes skrev ovan så ändras räntorna var tredje månad, på din räntejusteringsdag vilket gör att du har en och samma ränta under en tremånaders period. Om ändring av räntan sker under den perioden så kommer din ränta ändå inte att förändras förrän på din räntejusteringsdag.

  Det kan också vara så att du har rätt till bättre villkor än vad som är registrerade hos oss. Jag skulle vilja att du skickar ett meddelande till oss genom att logga in på sbab.se och ställer samma fråga. Den som tar emot meddelandet kan då hjälpa dig att åtgärda detta så att du eventuellt kan få förbättrade räntevillkor till din nästa räntejusteringsdag. Självklart är du även välkommen att ringa om du vill prata direkt med våra handläggare på 0771 45 30 00.

  Ha en fin dag och en trevlig helg!

  Bästa hälsningar, Emma
  Emma Digital redaktör
 • När kommer ni ändra 3-månadersräntan nästa gång?
  Min nuvarande bank höjde 3-månadersräntan i januari och undrar därför om ni också planerar att höja med tanke på att reporäntan höjs.
  Emily
 • Hej Emily,

  Tack för din fråga. Vi har ännu inte höjt räntan på 3-månaders bindningstid och jag kan inte svara för hur räntan kommer att förändra sig framöver. Vill du läsa mer om vad vår chefsekonom tror om räntan hittar du det på vår hemsida. 

  Ha en fortsatt fin torsdagskväll.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.