Lån på jordbruksfastighet?

Belånar ni jorbruksfastigheter?

Kommentarer

 • Hej Eva,
  Tack för din fråga. Nej, vi belånar inte jordbruksfastigheter eller tillhörande bostadsbyggnad. Kolla gärna med din lokala bank om de kan hjälpa dig vidare.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Suttit och letat info om samma.
  Får man fråga varför? För många är det ju inget annat än en lite större trädgård och lite mer frihet. Varför inte individuell bedömning?
 • Hej Erik,
  Tack för att du ställer frågan. Jag ber om ursäkt att svaret dröjt tills nu.

  Vi finansierar boende, och ofta består värdet i ett jordbruk till större delen av själva jordbruksdelen och inte av själva boendet. Vi skulle i dessa fall i så fall behöva isolera värdet av själva boendet, och det är svårt för oss att göra med de värderingsmetoder som vi använder idag. Och därför har vi tyvärr ingen möjlighet att belåna jordbruksfastigheter.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej,

  Har det inte något att göra med kapitaltäckningkrav? Vad jag förstått är kravet högre på jordbruksfastigheter än på vanliga småhus..
 • Hej Lasse,
  Tack för att du hör av dig. Då det inte är fastigheter som vi belånar så kan jag dessvärre inte svara på den frågan. Anledningen till att SBAB inte belånar jordbruksfastigheter är, som vi skriver ovan, att det är svårt för oss att fastställa värdet och bedöma vad vi har för säkerhet i bostaden.

  Önskar dig en fin dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.