Till senaste kommentaren

Konstigt att ni sänker sparkontoräntan när riksbanken höjer den!

Idag höjde riksbanken sin reporänta. Jag gick in och tittade på om ni hade följt med och höjt sparräntan men då såg jag att ni istället hade sänkt den från 0,6 till 0,5%. Hur kan ni göra det? Tidigare har er styrka just varit att ni har följt riskbanken reporäntoförändringar relativt omgående men nu känns det som om ni börjat bli en renodlad lånebank dvs helt inriktad på lån och inte sparande. Det finns nu andra banker med insättningsgaranti som ligger betydligt högre i ränta än vad ni gör. Efter att varit kund hos er väldigt länge så ser jag er utveckling som väldigt tråkig.

Kommentarer

 • Hej Rolf,

  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss. Vi valde att sänka vår sparränta vår sparränta till 0,50% den 14:e november i år. Detta gjorde vi som en anpassning till marknadsläget där vi fortsatt har en mycket högre sparränta jämfört med alla större banker.

  Trots att reporäntan har legat under nollstrecket en längre tid har vi haft en inlåningsränta med mycket konkurrenskraftiga villkor. Då reporäntan ligger på noll bedömer vi att vi inte har utrymme att höja sparräntan i nuläget. 

  Önskar dig en God jul och ett gott nytt år.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Vore trevligare om ni höll er till sanningen.
  Tala då om vilka banker som ni anpassat er till? Anpassat verkar vara ett ord som mer låter som om ni har en överenskommelse med andra banker vilken ränta ni ska ge ut?
  Att jämföra sig med större banker och deras sparränta låter konstigt eftersom de inte lämnar nån ränta på sparandet idag.
  Om ni jämför er tex med SevenDay = 0,95%, Bank Norwegian = 0,7%, Resurs Bank = 0,6% dessa är väl mer jämförbara och där ger ni sämst ränta!
  Per
 • Hej Per,

  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss. Vi har ingen överenskommelse med andar banker om vilken sparränta vi ska erbjuda. Det finns som du är inne på andra aktörer med liknande, eller högre sparränta, än oss. Vår jämförelse utgår från storbankerna och att de flesta större bankerna idag har noll ränta på sina sparkonton som har fria uttag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.