Till senaste kommentaren

Hur stor behöver kontantinsatsen vara?

Hej!
Jag och min sambo har funderat ett bra tag på att köpa hus nu och nu har vi bestämt oss. Vi har hittat vårat drömhus men har inte pengarna till kontantinsats, vi har blivit rekommenderad er i detta fall. Jag undrar om det hos er är möjligt att topplåna 15%? Enligt våra kalkyler skulle vi klara av att amortera av det på 5 år. Kontakta gärna mig så jag vet hur vi ska gå tillväga om möjlighet för detta finns. Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Malin,
  Tack för att du hör av dig. Vad roligt att ni funderar på att köpa hus! Det finns möjlighet att ta ett privatlån hos oss på upp till 10 procent. Fem procent måste ni kunna lägga själva. Exakt vad räntan hamnar på för detta lån vet vi först när vi gjort en prövning. Det första ni kan göra är att lägga in era uppgifter i vår kalkylator. Om ni är nöjda med resultatet kan ni välja att där gå vidare och lägga upp ett lånelöfte. Ett preliminärt lånelöfte kan ni få direkt via hemsidan.  Ni kan vara med i budgivningar med det lånelöftet men vi behöver gå igenom det med er innan ni skriver något kontrakt då det endast är ett preliminärt besked. Bland annat behöver vi titta på bostadens skick och att det är något som vi kan belåna samt om det är så att vi behöver ha in kompletteringar från er för att styrka er inkomst. Vi har inte möjlighet att ringa upp i dagsläget men om ni ringer vår kundtjänst under dagtid så kan du välja att bli uppringd. Erbjudandet kommer efter några minuter i kön. Lycka till!

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Kul! Det är alltså inte möjligt att låna hela beloppet, även om det skulle vara inom ramen för era privatlån? 180.000 skulle det handla om i detta fallet!

  Jag ska absolut kika på detta.
 • Hej igen Malin,

  Nej det är inte möjligt att låna för hela kontantinsatsen. Fem procent måste ni kunna lägga in själva.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Kan man låna den 5% från en annan bank och använd den hos er?
 • Hej T,
  Tack för din fråga. Fem procents kontantinsats behöver du kunna erlägga själv och de kan du därför inte låna på annan bank. Om resterande fem procent kommer från gåva, exempelvis från en släkting så kan vi godkänna det förutsatt att vi får in ett gåvobrev som styrker gåvan.

  Ha en fin dag!

  Bästa hälsningar, Emma
  Emma Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.