Till senaste kommentaren

Köpa villa och sälja bostadsrätter

Hej, jag och min sambo är nära o köpa ett hus, vi båda har varsin bostadsrätt nu, hur funkar det rent praktiskt? vad behöver vi lägga för summor vid en ev kontraktsskrivning?


mvh jens

Kommentarer

 • Hej Jens,
  Tack för att du hör av dig till oss. I samband med kontraktsskrivning behöver ni betala en handpenning, och den ska oftast vara betald till mäklares konto inom några dagar från själva kontraktsskrivningen. Summan i handpenningen som ska betalas är vanligtvis 10 % av köpeskillingen. Har ni inte hunnit fått loss pengar från försäljning av bostadsrätterna så kan vi hjälpa till med ett handpenningslån.

  Ni kan läsa mer i vår Bytabostadsguide hur allt går till. Hör er om ni har några fler funderingar.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej
  Om man har sitt bolån hos er. Tänker sälja som bostadsrätt utan mäklare. Kan ni hjälpa till med kontraktsskrivning och inlösen av era lån?
 • Hej Eva,

  Tack för din fråga. Vi kan inte hjälpa till med en kontraktsskrivning och behöver ni hjälp med att upprätta köpekontrakt finns möjlighet att anlita till exempel Hemverket för att få hjälp med det som behövs.

  Det är köparens bank som kommer att kontakta oss och ombesörja att era lån hos oss blir lösta i samband med att de får tillträde till bostaden.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.