Till senaste kommentaren

Kan vi låna till en del av kontantinsatsen?

Hej
Jag och min kille ska köpa vår första lägenhet. Hur gör vi om vi inte har hela kontantinsatsen, Det är ungefär 50-80 000 som vi inte kommer att ha, då ligger hela insatsen på ungefär 330 000, kommer de lånet på den delen ha en större ränta? Hur gör man om man vill betala av den snabbare? Hur fungerar det med bolånet då?

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Tack för att du kontaktar oss. Bolånet får inte utgöra mer än 85 % av bostadens värde, alltså beloppet du köper bostaden för. 15% är således kontantinsatsen och hos oss finns möjlighet att låna upp till 10% av dessa i ett privatlån. 5% måste en alltid erlägga själv.

  Räntan på ett privatlån sätts efter dina individuella förutsättningar. Den beror på hur mycket du lånar och vilken risk vi bedömer att lånet är förenat med. Räntan är idag mellan 3.60-8% och det går när som helst att betala av privatlånet utan extra kostnad. Bolånet och privatlånet är separerade och inte kopplade till varandra.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Okej, jag har sett på Hemnet att det står tex bolån 1,59% sen topplån på 1,59%, vad betyder det? Eftersom räntan där står på lika mycket?
 • Hej igen Maria,

  Vi erbjuder som nämnt tidigare bolån samt privatlån och våra aktuella räntesatser kan du se på vår hemsida. Vår privatlåneränta är idag mellan 3.60-8% och den rörliga räntan för ett lån med 85% belåningsgrad är idag 1.64%.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • hej igen!
  I ett annat inlägg här står det att privatlånet räknas med i lånelöftet om man har ekonomisk möjlighet för det, betyder det då att om vi inte lånar hela den delen som vi har möjlighet till så kan vi lägga tilL kontantinsatsen(privatlånet) till bolånet så länge vi inte överstiger det vi får låna för?
 • Om en använder sig av vår kalkyl "så mycket kan du låna" räknas ett privatlån med i vissa fall för att en då har ekonomisk möjlighet att köpa en dyrare bostad där ens egna kontantinsats inte täcker de 15% som krävs.

  Det är endast möjligt att låna 85% av bostadens värde i ett bolån och sedan ta ett privatlån för att täcka upp en del av kontantinsatsen.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.