Till senaste kommentaren

Hur ansöker man om lånelöfte?

Hej!

Jag och min man ska gå på lägenhetsvisning nästa vecka. Vi har inte bråttom med att köpa och vet därför inte om det kommer att ske de närmsta 6 månaderna och skulle vilja vänta med att ansöka om lånelöfte tills vi vet om vi är intresserade av lägenheten för att undvika ev flera kreditupplysningar. Däremot vet vi att det är storhelg för visningar nu efter jul och att ni kanske får in många ansökningar nu. Går det att säga ungefär hur lång handläggningstid ni har för tillfället så att vi kan bestämma när vi ska göra ansökan? Vi tänkte söka som par om bolån och privatlån och bistå med 5% till insatsen.

Tack på förhand!
Mvh
Emma

Kommentarer

 • Hej Emma !
  Tack för din fråga.
  Gången är denna att ni söker ett lånelöfte på nätet. Är det beviljat ringer ni in till oss när ni lagt ert första bud och vi går då igenom lånelöftet och ser om vi behöver ta in några dokument från er, tex arbetsgivarintyg. Viktigt att ni inte skriver under något kontrakt innan ni ringer oss. Från att ni ringer in till oss så räkna med upp till 5 arbetsdagar i handläggningstid om vi skulle behöva kika närmare på något.

  Trevlig kväll!

  Emma

 • Hej,

  varför kan man inte skriva in summan den studerande har i månaden? Kan man lägga upp tre sökande (en som medsökande för lånets skull)
 • Hej Jea,

  Tack för att du kontaktar oss. Då en är student räknar vi inte med någon inkomst. Vill ni ansöka om ett lån med medlåntagare behöver ni kontakta vår kundservice på 0771-40 00 16. Ni når oss måndag-fredag mellan kl.8-16(torsdagar kl. 9.30-16).

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  När man fyller i sidan för ansökan om lånelöfte frågas efter om jag har fler lån/krediter och om den totala låneskulden. Jag har två kortkrediter, som nollas varje månad bl.a. bensinkortet. Vad skall jag ange som den totala låneskulden? Aktuellt uteliggande belopp eller den kreditnivå kortutgivaren godkänt?
 • Hej Örjan,

  Tack för din fråga. Vi räknar endast med de krediter som är utnyttjade och fortfarande syns på kreditupplysningen.

  Trevlig helg!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.