Till senaste kommentaren

Lånelöfte blev inte beviljat?

Hej

Jag ansökte precis om lånelöfte men blev inte beviljad. Är nyfiken varför?

Kommentarer

 • Hej Towe,
  Tack för att du kontaktar oss, och jag beklagar om din ansökan inte blev beviljad.

  Jag kan inte svara exakt på varför just din ansökan inte blev beviljad i det här öppna forumet. Men generellt när ett lånelöfte inte blir beviljat är det ofta för att inkomsten inte räcker till. I samband med ansökan tar vi också en kreditupplysning, och om det finns betalningsanmärkningar i upplysningen kan vi inte bevilja lånelöftet.

  Om du vill har mer specifik information om ditt ärende behöver du ringa oss på 0771-45 30 00, då kan mina kollegor titta på ditt ärende och varför det inte blev beviljat.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej!
  Jag har ett sammanlagt bostadslån hos Handelsbanken på 704 206:- som jag inte amorterar på, några övriga skulder har jag inte. Mitt hus har ett värde på över
  4 000 000:-
  Jag fick avslag på min ansökan att flytta mina lån till SBAB p.g.a. att ni ansåg att min pensionsinkomst på 22 000:- var för låg. Jag har aldrig haft någon betalningssvårighet hos Handelsbanken. Anledningen till varför jag vill flytta lånet till er är er lägre ränta.
  Jag har ett sparkonto hos er!
 • Hej Cenneth,
  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss. Jag beklagar att din ansökan inte blev beviljad.

  När du skickade in ansökan så gör vi en kreditprövning för att bedöma återbetalningsförmågan, alltså en bedömning av om du och eventuell medsökande har ekonomiska förutsättningar att kunna betala ränta och amortering för lånet. Vi tar också en kreditupplysning från UC för att säkerställa att uppgifterna som lämnats är riktiga samt att det inte finns några betalningsanmärkningar.

  I kreditprövningen tar vi också hänsyn till att räntorna kan ändras. I den kalkyl som vi gör räknar vi med en räntesats på bolånet som är ett visst antal procentenheter högre än dagens aktuella räntor, och att man då ska kunna betala på lånet även i ett högre ränteläge än vad som gäller just nu.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej!
  sitter i telefon kö hos er .. sa att det var tio minuters väntan nu har jag väntat 1.40 minuter.. nu till min fråga... kan min syster vara medsökande på ett bolån till lägenhet.. även om hon inte kommer att bo där?
  pia Knuts
 • Hej Pia och tack för ditt meddelande,

  Om du är intresserad av att ta med en extra låntagare så ska du ringa oss på 0771 -40 00 16 där kommer du få möjligheten att bli uppringd när det är din tur i kön.

  Lycka till!

  Bästa hälsningar, Marie
  Marie Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.