När kan jag byta bank?

Räntebindningstiden för mina bundna bolån går ut i slutet av mars och slutet av april. När är det dags att påbörja bolåneflytten till Er om jag vill byta till Er?

Kommentarer

 • Hej Tomas,
  Tack för ditt meddelande. Kul att du vill flytta lånen till oss! Det är absolut ingen brådska, men om du vill kan du påbörja flytten redan nu genom att fylla i en låneansökan. Då gör vi klart allt och bestämmer tillsammans ett datum för när du vill att flytten ska göras.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Saken är den att min nuvarande bank redan nu aviserat att jag kan göra mitt val för omsättning av lånen. Jag kan dock bestämma det fram till 14 dagar innan räntebindningstiden går ut. Antog därför att man kunde påbörja flytten redan nu utan att någon ränteskillnadsersättning skulle utgå.
  Men jag kan vänta ett tag till. Däremot hade det varit intressant att få veta hur tidigt jag måste påbörja flytten för att säkert kunna flytta lånen på faktisk dag då räntebindningstiden går ut i slutet av april.
 • Hej igen Tomas,

  Val av ny räntebindningstid brukar skickas ut i god tid, däremot brukar en behöva betala ränteskillnadsersättning fram tills den dagen bindningstiden utgår. Vill du veta vad det skulle kosta för dig att flytta lånen tidigare behöver du kontakta din nuvarande bank.

  Från det att din ansökan är inskickad tills dess att ditt lån flyttas till oss är handläggningstiden idag cirka fyra veckor.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.