Till senaste kommentaren

Nytt lånelöfte med ändrade förutsättningar?

Hej!
Jag har fått lånelöfte till en lägenhet, där jag själv justerade ner summan till vad jag ville lägga på just den lägenheten. Jag valde sedan att inte köpa men lånelöftet är gällande. Nu vill jag istället ansöka om lånelöfte på en annan lägenhet, med lägre månadsavgift men högre inköpskostnad. Hur gör jag för att öka upp lånelöftet (vilket jag inte behövt om jag inte själv justerat ner förra...)?
Hälsningar
Susanne

Kommentarer

 • Hej Susanne,
  Tack för att du hör av dig till oss. Det enklaste är om du gör ett nytt lånelöfte, du kommer åt ansökan om lånelöfte här. Då kan du korrigera de uppgifter som du själv vill. Om du gjorde ditt första lånelöfte inom de senaste tre månaderna så tar vi heller ingen ny kreditupplysning.

  Önskar dig en trevlig fredag. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej !
  Jag ringde och fick ett nytt lånelöfte idag 3 sept. på ett högre belopp..
  Skulle kunna se de på min sida på nätet, men hittar inget ??
  Kanske inte kommit in ännu ?? var hittar man de ?
  MVH
  Kent Augustsson
 • Hej Kent,

  Tack för ditt meddelande. Lånelöftet ska finnas att hitta under "Mina ansökningar" via inloggat på sbab.se. Jag kan inte gå in i ett enskilt ärende i detta forum så finner du det inte där är du välkommen att kontakta vår kundservice genom att skicka ett meddelande eller att ringa.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Jag har lånelöfte i en annan bank, men ser att ni erbjuder bättre villkor än de. Försökte ansöka om lånelöfte på nätet men blev ej godkänd. Kan det vara då jag redan har det andra lånelöftet??? Vad ska jag göra för att ha lånelöfte hos er och inte på den andra banken??
 • Hej Sara,

  Tack för ditt meddelande. När en skickar in en ansökan om ett lånelöfte på vår hemsida görs en sammanlagd bedömning av de uppgifter du angivit samt även kreditupplysningen. Vill du ha mer information om svaret är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0771-45 30 00.

  Önskar dig en fortsatt bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Har ansökt om ett lånelöfte till en lgh på 900.000 kr men bara fått 350000 kr,
  har 36 tusen i månade, inga räkningar , inga anmärkningar?
  Behövt komma i kontakt med er om detta.
  0728459629
 • Hej Gigel,

  Tack för att du kontaktar oss. Jag kan inte se vad det beror på i detta öppna forum och har dessvärre ingen möjlighet att ringa dig via detta öppna forum. För vidare hjälp är du välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00. Vanligtvis erbjuder vi möjligheten att bli uppringd, alternativet kommer några minuter in i samtalet och vi ringer då upp dig så snart det är din tur.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej ! Jag har fått ett lånelöften för att köpa nya bostaden t.o.m Augusti 2020. Jag undrar om jag inte kan hittats innan  förfallodatum måste jag skicka in ansökan på nytt?
  Siri
 • Hej Siri och tack för ditt meddelande.

  Går ditt lånelöfte ut i Augusti och du inte hittat något objektet du är intresserad kan du enkelt skicka in ett nytt lånelöfte via vår hemsida.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Hej!
  Har två lånelöfte hos er, gjorde det andra då hyran blev högre på en lägenhet som jag kollade på.
  Men nu har jag hittat en lägenhet där hyran är 2600kr vilket är 600kr mer än det jag hade fyllt i på första lånelöftet. Kan jag fortfarande utgå från det lånelöftet, bara att jag kan köpa för lite mindre? Eller hur ska jag göra?


  Hälsningar
  Linnéa
  Linnéa
 • Hej Linnéa och tack för ditt meddelande.

  Om du behöver ändra något i ditt lånelöfte t ex månadsavgiften så gör du ett nytt lånelöfte på SBAB.se

  Trevlig dag!

  Bästa hälsningar, Marie
  Marie Digital redaktör
 • Okej perfekt, sen undrar jag en till sak. Det står i lånelöftet att man ska ringa om man ska in i en budgivning och jag har ringt till er förut, ska jag ringa er igen då för att gå igenom alla nya uppgifter med tanke på att jag gjort ett nytt lånelöfte?

  Hälsningar
  Linnéa
 • Hej igen Linnéa,

  Om du bara har ändrat månadsavgiften så behöver du inte ringa oss innan budgivning, men jag vill att du ringer oss innan du skriver kontrakt.

  Lycka till!

  Bästa hälsningar, Marie
  Marie Digital redaktör
 • Hej igen,
  Jag har ändrat månadshyran och lagt till lite på kontantinsatsen. Absolut det gör jag!

  Hälsningar 

  Linnea

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.