Till senaste kommentaren

Öka säkerheten för allas våra konton.


URGENT""
Bluffabrik i Ukraina skojar oss via bitcoin och fantastiska handelsplatser där man tjänar månadslönen på en dag osv. De hackar sen enligt dagens nyhetsflöde den 1 mars, in sig i våra datorer och tar lån med våra personnr osv.
Förslag till ökad säkerhet!!
Jag skulle vilja ha tre dagars karens dvs dag ett beställs en överföring och den får ej ske förrän efter dag tre dvs dag fyra, utan att vi haft kontakt med varandra på något sätt, så att vi båda vet att överföringen är legitim, speciellt alla belopp överstigande 10 000 kr. Eller att det alltid sänds ett sms till kontohavarens telefon så snart som en överföring är på gång. och att kontohavaren verifierar att överföringen är korrekt via tex ett överenskommet lösenord?

Man vågar ju inte använda mobilt bankide här för att jag vet inte om någon kan sno inloggningen om de kan hacka sig in i datorn, det hände tex idag, att mobilt bankide inloggningen inte fungerade de två första gångerna, när jag skulle logga in hosKlarna, först tredje gången gick det och då finns det ju 2 st inloggningsdata tillgängliga någonstans ifall det är något fuffens med Klarnas hemsida.???
Hur säkert är egentligen mobilt bankide, för den här typen av händelser??? Är inloggningen tidskänslig så att den blir förverkad inom kort tid så bovarna måste vara supersnabba för att kunna ställa till det??
mvh
Christer Poijes

Kommentarer

 • Hej Christer,

  Tack för att du tar dig tid att skriva till oss. Säkerhet är en viktig fråga för oss och som vi arbetar mycket med. För att kunna nyttja våra produkter och tjänster behöver man också ibland kunna identifiera sig med BanklD, men valet är såklart i slutändan helt och hållet upp till varje person.

  Vi har i dagsläget inte möjlighet att erbjuda den typ av säkerhetslösning och jag skickar med en länk där du kan läsa mer om hur vi arbetar med säkerhet och vad som är bra att tänka på vid användandet av BankID.

  Ha en fortsatt bra dag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.