Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Osäker inloggning?

Hej,
Varför har ni inte tvåstegsverifiering vid inloggning, som t ex Skandiabanken?
Där loggar man in med Bank-id men får sedan en kod via sms som också måste anges innan man är inne. Eller att man använder en kod från ett kort. Det känns betydligt tryggare än er inloggning i bara ett steg (enbart Bank-id).Jag drar mig för att spara större belopp hos er för att det känns för osäkert. Det kan inte vara någon svårighet eller betydande kostnad att öka kundtryggheten på det sättet. Uppenbarligen har man högre ställda säkerhetskrav hos Skandiabanken än hos er.

Kommentarer

  • Hej Mårten,
    Tack för att du skriver. Säkerheten är en högt prioriterad fråga för oss. Vi, liksom många andra banker, ser kontinuerligt över vår säkerhet genom att övervaka och identifiera risker och hot. Idag möjliggör vi identifiering och signering för våra kunder med hjälp av BankID, bankernas gemensamma lösning för e-legitimation. BankID utvecklas kontinuerligt för att möta förändrade säkerhetsbehov.

    BankID är en e-legitimation som uppfyller våra egna högt ställda krav på säkerhet. Genom att nyttja BankID sker inloggning och signering i två steg (tvåfaktors autentisering). Med BankID krävs det att man ska "ha något", här i form av ett BankID, samt att man ska "veta något", som ett lösenord till BankID. Bifogar även här en länk där du kan läsa mer om säkerhet på vår webbplats.

    Vänliga hälsningar Johannes
    Johannes Digital redaktör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.