Överlåtande av lån

Hej. Jag och min sambo ska flytta isär. Vi har en bostadsrätts lägenhet som vi båda står på och har samtliga lån hos er som vi också står båda två på. Kan man skriva över alla lånen på bara den ena parten?
Malin Elofsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Malin,
  Tack för ditt meddelande. Om ni båda står som låntagare idag och en av er ska ta över lånen så kan den personen ansöka om att överta de befintliga lånen. Vid en ansökan om övertag av lån behöver vi göra en ny kreditprövning för att säkerställa att den som ska bo kvar kommer klara boendekostnaderna på egen hand.

  Kontakta oss på 054-17 71 47 så hjälper vi till att se över er situation.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej. Jag bor idag i en villa tillsamans med min sambo (lån på) Sen har jag ett fritidshus   tillsamans med min mamma men som  står på mig. jag  har inte lån på det huset.  jag vill renovera rätt mycket  och därmed behöver  ta lån.  Kan jag och min mamma ta detta lånet gemensamt.?
  Fredrik Andersson
 • Hej Fredrik,

  Tack för din fråga. Vi kan se över möjligheten för dig och din mamma att låna pengar på ert fritidshus. För att få hjälp är ni välkomna att kontakta oss på 054-17 71 47, ni når oss måndag till fredag mellan kl. 8-16(torsdagar kl. 9.30-16).

  Trevlig helg.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej om man behöver ta över lån efter ett dödsbo. vi är båda låntagare, krävs det då kreditprövning?
  anna
 • Hej Anna,

  Tack för att du kontaktar oss. Det krävs en kreditprövning och vi hjälper dig vidare om du kontaktar oss på 054-17 71 47.

  Trevlig helg.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.