Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Vad händer vid extra amortering av privatlån?

Hej!

Vid en större extraamortering minskar då lånetiden och amorteringsbeloppet  behålls eller behålls lånetiden och amorteringsbeloppet per månad minskar?

Kommentarer

 • Hej Thomas,
  Tack för att du hör av dig. När vi tar emot extraamorteringen så kommer ditt månatliga amorteringsbelopp att sänkas, och lånets slutbetalningsdag kommer behållas.

  Om du vill ändra det och istället behålla det befintliga amorteringsbeloppet och tidigarelägga slutbetalningsdagen för lånet så är det bara att du kontaktar oss så hjälper vi till med det.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag har två privatlån som jag gjorde en extra amortering på i början på maj. Den ena betalade jag in 5000kr extra på och det andra 10000kr extra på. Men det syns bara att jag betalat 5000 på det ena, men lånesumman har inte sjunkit. Och på det andra lånet syns ingenstans att jag betalat in något extra. Varför syns det inte och varför har lånesumman inte minskat!
  MVH/Karina
 • Hej Karina och tack för ditt meddelande.

  Registrerade du extraamorteringen på någotvis genom att kontakta oss eller gjorde du bara en större inbetalning när du betalade ditt lån? I sådant fall så ligger de pengarna som förskott då man måste redovisa pengarnas ursprung när man göra en extraamortering på sitt lån. Jag kan dessvärre inte svara på kundspecifika ärenden genom detta forum, men du är varmt välkommen och skicka ett meddelande i inloggat läge eller ringa oss så hjälper vi dig kika på vad som kan gått fel.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Hej har 3 frågor. Har ett privatlån nu som jag betalar på autogiro. Vill betala av det, gör jag bara en vanlig betalning till er med uppgifterna på Avin man får varje månad? Om ja, går det med OCR nr från maj månad? Hittar inte senaste avi
  Måste jag ringa och säga upp försäkringen också?
  Mvh filip
 • Hej Filip och tack för ditt meddelande.

  Vill du lösa hela ditt privatlån behöver du kontakta oss genom meddelande funktionen i inloggat läge eller ringa vår kundservice. Du kan inte använda betalningsuppgifter från gamla avier. När du löser ditt lån kommer försäkringen per automatik avslutas.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör
 • Hej, jag har ett privatlån som jag tänkt lösa hos er. Detta privatlån har jag löst på två år nu och känner mig sådär "extra" duktig finns där på något sätt ett förhandlingsläge med det vanliga lånets ränta nu när man betalt av privatlånet? Värdet på bostaden har gått upp en ca:100.000 på två år. Så det isig är inte jättemycket. Tänkte nu när man är en bra bankkund så kanske det kan belönas på något sätt. P.S jag är inte girig🙂

 • Hej Martin,

  Tack för att du kontaktar oss. Vad härligt att du lyckats betala av ditt privatlån! Vill du ha hjälp att se över din ränta är du varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00. 

  Ha en fin dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.