Hur använder jag QR-koden?

När jag tryckt på QR-kod på mobiltelefonen så kommer ameran fram, men vad skall jag göra med den för att kunna komma vidare?

Kommentarer

 • Hej Tommy,

  Tack för din fråga. QR-koden behöver användas om du har Mobilt BankID på en annan enhet än den du besöker internetbanken. När du valt "Mobilt BankID" som inloggningssätt, kommer en QR-kod att dyka upp. Öppna ditt mobila BankID på din telefon eller surfplatta, och klicka på ikonen för QR-kod (se bild nedan). BankID-appen kommer nu att öppna din kamera. Rikta kameran mot QR-koden på skärmen så att den scannas. Det kan ta några sekunder.

  När QR-koden är scannad kommer du att uppmanas att ange din säkerhetskod. Gör detta som vanligt. Inloggningen är sedan klar.
  Hör gärna av dig om du har ytterligare frågor.

  Bästa hälsningar, Elin

  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  När jag ska använda QR koden säger den att den är gammal, hur gör jag för att förnya den?
 • Hej Agneta,

  Tack för din fråga. Just nu har vi tekniskt fel och flertalet kunde upplever samma problem. Jag får be dig att testa igen lite senare och ser till att höra av mig till dig så fort det ska fungera som vanligt igen.

  Tack för ditt tålamod.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej igen,

  Problemet är nu avhjälpt och inloggningen ska fungera som vanligt. Hör gärna av dig om problemet kvarstår.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Det funkar inte för mig att scanna QR koden. Stressande jag måste komma åt mitt sparkonto!!!!!!! Hjälp mig
 • Hej Anette,
  Tack för att du hör av dig. Jag ska försöka hjälpa dig vidare, men jag skulle behöva lite mer information om vad som händer när du försöker logga in, kan du förklara lite mer vart du fastnar?

  Jag bifogar här också en länk till de vanligaste frågor och svaren kring inloggning med QR-kod.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Hej
  försöker logga in från iPad där jag har mobilt BankID installerat. Och får upp att jag ska skanna in QR-kod.Hur gör jag det med samma iPad som jag ska logga in med ?Har ej mobil med mobilt BankID.Kan jag göra på något annat vis ? Funkar ju när jag loggar in från dator o skannar med iPad. Men det är ju inte alltid jag har dator med, exempelvis från sommarstugan.
 • Hej Erika,
  Tack för att du skriver till oss. Om du loggar in med en iPad där ditt mobila BankID finns ska du välja alternativet "BankID på denna enhet" när du väljer inloggningssätt. Då kommer du inte behöva skanna QR-koden eftersom du loggar in på samma enhet som du har ditt mobila BankID på.  Bästa hälsningar. Johannes

  Johannes Digital redaktör
 • Jag kan inte logga in  med QR koden rutan på mobile blir bara svart. De fyra hakarna som visas i exemplet  syns inte på min smartfone och det händer ingenting när jag håller mobilen mot min data skärm.
 • Hej Klas och tack för ditt meddelande,

  Vi har inga driftproblem med QR koden, funkar din kamera på telefonen? Prova rengör den, om det inte fungerar för dig så föreslår jag du ringer vår kundservice så får de kika närmare på vad de skulle kunna vara.

  Bästa hälsningar, Andreas
  Andreas Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.