Till senaste kommentaren

Varför har räntan på vårt privatlån ökat?

Hej,

Varför går min ränta upp på mitt privatlån?
Ni har gjort räntehöjningar 5ggr sedan 2019-09-06

MVH
Per-Åke H

Kommentarer

 • Hej Per-Åke,

  Tack för att du kontaktar oss. Räntan på vårt privatlån är individuell(justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Räntan på vårt privatlån kan således justeras en gång per månad.

  Det enda som påverkar privatlåneräntan under lånets löptid(tiden en har lånet) är SBAB:s upplåningskostnader. Vår upplåningskostnad styr både privatlåneräntan samt bolåneräntan. Nyligen har vi höjt bolåneräntan på grund av ökade upplåningskostnader och dessa påverkar också privatlåneräntan vid varje månads räntejustering.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej,

  Min kredittrovärdighet? - Räntan på vårt privatlån är individuell (justeras månadsvis) och baseras på dina uppgifter i ansökan och resultatet av kreditkontrollen. Räntan på vårt privatlån kan således justeras en gång per månad.

  Jag läser också att den justeras av ökade upplåningskostnader och dessa påverkar också privatlåneräntan vid varje månads räntejustering.

  Min ränta på privatlånet har ökat från 3,64% till 3,74% och samtidigt har man också sänkt sparräntan från 0,60% till 0,50%.

  Jag har idag ett sparkapital som överstiger privatlånet som är tänkt att användas att lösa mitt privatlån inom sin tid.

  Så jag förstår inte varför jag inte kan få 3,60% på mitt privatlån som ni går ut med i "reklam" att det är möjligt att få eller är min kredittrovärdighet för låg?

  MVH
  Per-Åke H
 • Hej,

  Förtydligande av er "reklam":

  Låna utan säkerhet – ränta mellan 3,60–6,80 %

  Drömmer du om att göra om i badrummet, bygga om hemma, byta till nya vitvaror eller ett helt nytt kök. Kanske behöver du renovera hemma, köpa en ny bil eller låna pengar till en båt. Oavsett vilket kan ett bra privatlån möjliggöra det du drömmer om.

  MVH
  Per-Åke H
 • Hej,

  Eart försökt att kontaktat er via telefon i ärende, men en väntetid över 2 timmar funkar inte, har annat att göra än att sitta i en telefonkö över 2 timmar.

  Varför har ni inte att man kan välja och bli uppringd när det blir "min tur"?

  MVH
  Per-Åke H
 • RÄTTELSE:

  Hej,

  Har försökt att kontaktat er via telefon i ärendet, men en väntetid på över 2 timmar funkar inte, har annat att göra än att sitta i en telefonkö över 2 timmar.

  Varför har ni inte att man kan välja att bli uppringd när det blir "min tur"?

  MVH
  Per-Åke H
 • Hej igen Per-Åke,

  Den lägsta räntan vi kan erbjuda på vårt privatlån är 3,60% och det innebär inte per automatik att vi kan erbjuda alla kunder denna ränta. Det framgår tydligt på vår hemsida att räntan är mellan 3,60 - 6,80%.

  Jag beklagar att det är svårt för dig att nå oss och vanligtvis erbjuder vi möjligheten att bli uppringd. Alternativet kommer några minuter in i samtalet och vi ringer då upp dig senare samma dag. Du kan då göra annat medan du väntar på samtalet från oss. Det är även möjligt att skicka ett meddelande till oss via inloggat läge.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.