Till senaste kommentaren

Behöver jag betala någon ränteskillnadsersättning?

Hej
Jag undrar om man behöver betala ränteskillnadsersättning eller någon annan avgift vid förtida flytt av rörligt, 3 månaders bolån från sbab till annan bank?
Mvh Adam

Kommentarer

 • Hej Adam!

  Tack för du skriver till oss. 3 månaders lån är helt kostnadsfritt att flytta mellan banker. Vi har inte ut någon ränteskillnadsersättning. 

  Ha en fortsatt fin dag och trevlig helg.

  Bästa hälsningar, Erik
  Erik Kundansvarig
 • Hej
  Hur räknar jag om det är ett;
  bundet på 2 år och jag säljer behöver lösa lånet efter 1 år och nu har räntan stigit med 0,6 % ?

 • Hej Roland,

  Tack för din fråga. Ränteskillnadsersättningen beräknas på den skuld som lånet skulle ha haft vid bindningstidens slut, om du inte löst det i förtid, omräknat till lånets nuvärde. Vill du läsa mer och räkna på hur stor avgiften kan bli för just dig så rekommenderar jag konsumenternas.se.

  Ha en fortsatt fin måndag. 

  Bästa hälsningar, Elin

  Elin Digital redaktör
 • Jag har fått en kostnad på 68 kr i ränteskillnadsersättning nu när jag bytte från SBAB till annan bank, fast jag hade 3 mån rörlig obunden. Blev även försäkrad över tele av er att det inte skulle tillkomma kostnader vid bytet oavsett när jag byter. Vad beror kostnaden på?
 • Hej Jennie,

  Tack för din fråga. Det stämmer att du inte ska betala någon ränteskillnadsersättning om du vid flytten av lånet hade rörlig ränta. Jag kan inte se vad kostnaden gäller i detta forum men vanligtvis står kostnaden för den upplupna räntan(det vill säga ränta för de dagarna fram till det att lånet löstes).

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.