Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skickade blommor

Förvånat tog jag emot ett sms om en leverans av blommor från er! Snäll tanke, men borde inte ni som låneinstitut minimera utgifterna för att kunna ge mig bättre avtal istället? Jag bad blomsteraffären att ta bort kortet och ge buketten till någon som såg ut att behöva muntras upp istället. Undanber mig liknande utskick i framtiden! Vänligen fokusera på att förvälta mina sparpengar, eller sänk min ränta istället!

Kommentarer

 • Hej Micke,
  Tack för dina synpunkter, det är alltid värdefullt för oss att veta hur du som kund upplever kommunikationen med oss. Vår ambition är alltid att bedriva verksamheten så kostnadseffektivt som möjligt, just för att kunna erbjuda bra villkor till våra kunder. I det arbetet ingår att kontinuerligt göra avvägningar mellan utgifter och intäkter. Eftersom SBAB inte har några fysiska kontor utan endast kundkontakt via telefon eller webb så har vi möjlighet att hålla nere kostnaderna. Mot bakgrund av det så är utskick av blommor att betrakta som en liten investering för den fysiska kommunikationen med våra kunder.

  Blommor skickas bara ut när våra kunder har gjort sin första bostadsaffär tillsammans med oss och vid byte av boende. Jag ser ändå till att det görs en markering om att inte göra den typen av utskick till dig i framtiden. Jag har också vidarebefordrat dina synpunkter till de personer på SBAB som arbetar med denna typ av utskick. 

  Bästa hälsningar,
  Elin
   
  Elin Digital redaktör
 • Hej,
  När ni skickar blombud adressera till båda låntagarna istället för att välja ut mannen i hushållet. Ett förlegat sätt som irriterar era kvinnliga kunder. Det är de små detaljerna som kan göra skillnad. Mvh/Hanna  • Hej Hanna och tack för ditt inlägg,

  Vad tråkigt att höra, syftet med blommorna är att göra våra kunder glada och känna sig betydelsefulla, inte tvärtom. Jag kan förstå att du blev irriterad om du tänkte att vi skickade till honom för att han är man. Jag kan garantera att så inte är fallet och att vi värdesätter alla våra kunder lika, oavsett kön. Hos SBAB så är det en person i varje hushåll som per automatik blir vad vi kallar för "huvudlåntagare". Det betyder egentligen inget annat än att det är den låntagare som i huvudsak får vissa utskick av oss, exempelvis om vi skulle skicka en avi via post. Därför skickades även blombudet endast till huvudlåntagaren men gåvan var till er båda och det gemensamma boendet.

  Den som blir huvudlåntagare i ett hushåll är den som ringer till oss och påbörjar ansökningsprocessen eller det namnet som ni själva lägger in först om ni lägger upp ett lånelöfte på vår hemsida. Hade du varit huvudlåntagare i ert ärende så hade blombudet varit adresserat till dig. Vill ni ändra så att du blir huvudlåntagare istället så går det jättebra. Ring till vårt kundcenter på 0771 45 30 00 eller skicka ett meddelande till oss via hemsidan så ordnar vi det.

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Tack Emma! Ditt svar betyder mycket. Mvh/Hanna

 • Hej!
  Jag blev glatt överraskad när jag fick meddelande ifrån en blomsteraffär och att det sedan var SBAB som budat dem blev jag ännu mer glad för det har aldrig hänt tidigare att en bank lämnat över blommor när man gör affärer med dem.

  Jag och min man tackar för den fina gesten och känner oss välkomna till er bank.

  Med vänliga hälsningar

 • Hej Ines,
  Tack för att du hör av dig till oss, och vad kul att du uppskattade blommorna!

  Hoppas att ni kommer trivas bra i er nya bostad!

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Jag och min sambo tackar för blommorna, det var en fin gest av Er! Roligt nog fick jag de på min 35 års dag!

  MVH
  Lilija

 • Hej Lilijana!

  Grattis i efterskott, va kul att du uppskattade blommorna. Hoppas ni ska trivas som kunder hos oss. 

  Önskar dig en fortsatt fin vecka.

  Bästa hälsningar, Erik 


  Erik Kundansvarig
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.