Till senaste kommentaren

Hur gör jag om jag vill sluta amortera?

Hej!

Vi har ett bostadslån hos er som vi inte har utökat efter den 1 januari 2016. Lånet är mindre än 50 procent av husets värde. Jag skulle vilja ha ett uppehåll med amorteringen för att amortera mer på ett annat huslån med högre ränta i en annan bank. Hur ansöker jag om detta? Finns det någon blankett? Behöver man titta på husets (SBAB-lånet) värdering igen? Lånet är mindre än 50 procent av inköpsvärdet. Huset har gått upp i värde.

Kommentarer

 • Hej Maria,
  Tack för ditt meddelande. Om du loggar in på internetbanken så ska du kunna se vad vi har för värde och lån registrerat på dig. Det låter inte som du har något amorteringskrav och då har du möjlighet att ta bort amorteringen. Skicka ett meddelande till oss när du är inloggad så kan vi hjälpa dig.

  Önskar dig en fortsatt bra dag.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Jag vill sänka min amortering från 1500 till 500
 • Hej Lennart!

  Tack för du skriver till oss. Vill du sänka din amortering skriver du enklast ett meddelande till oss på internetbanken. Vi återkommer sedan när justeringen är genomförd.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Erik
  Erik Kundansvarig
 • Hej!
  Jag har två lån som har räntejusteringsdag idag och vill binda ränta på dessa. Önskar samtidigt att avsluta amortera i samband med räntejusteringen vilket inte kan göras via internetbanken. Hur går jag till väga?

  Tack på förhand! Dimitrios
 • Hej Dimitrios!

  Tack för att du skriver till oss. Då behöver du komma i kontakt med oss. Du väljer själv om du ringer vår kundservice eller skickar ett meddelande till oss från internetbanken.

  Gör du inget aktivt val på villkorsändringsdagen får du tre-månaders lån. Dessa går att binda när som helst. Mot bakgrund av detta rekommenderar jag ett meddelande från internetbanken.

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Erik 

  Erik Kundansvarig
 • Tack Erik för ditt svar!
  Lånen har bundits med ny räntesats idag och jag har lämnat ett meddelande på mina sidor för att avluta amortera.
  Hoppas att detta ska hanteras!
  Med vänlig hälsning, Dimitrios
 • Hej Dimitrios!

  Vi hanterar ditt ärende inom 3-5 dagar i god tid innan nästa månadsdragning. 

  Ha en fortsatt fin dag.

  Bästa hälsningar, Erik
  Erik Kundansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.