Till senaste kommentaren

Vad räknas som stadigvarande inkomst?

Hej.
Jag vill veta exakt vad ni räknar som stadigvarande inkomst?
Vid visstidsanställning tex.

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Tack för din fråga. Som stadigvarande inkomst (månadslön) räknar vi i första hand den fasta grundlönen från en tillsvidareanställning eller motsvarande. Om ni är flera låntagare måste åtminstone en av låntagarna ha en stadigvarande inkomst. I vissa fall kan vi utöver den fasta grundlönen även räkna på provisionslön och/eller OB-tillägg som stadigvarande men då görs en prövning från fall till fall. För att bedöma detta behöver vi dina sex senaste lönebesked. I månadslön ingår inte övertidsersättning, bonus, semestertillägg, resetillägg eller förmåner som exempelvis bilförmån. Vid en visstidsanställning behöver vi manuellt kolla närmre på inkomsten genom ett samtal för att se hur vi kan hjälpa till. Hör gärna av dig om du har fler frågor.

  Önskar dig en fortsatt bra dag!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Vid visstidsanställning, hur lång ska den vara för att räknas som stadigvarande?
 • Hej Sara,
  Vi brukar säga att en visstid ska sträcka sig ca ett år för att vi ska kunna likställa den med en tillsvidareanställning. Men vi gör alltid en individuell bedömning och det finns många faktorer som kan spela in, exempelvis bransch, antal år du jobbat, tidigare taxering e t c. För att vi ska kunna tillgodoräkna en visstidsanställning som en stadigvarande inkomst så är det ett krav att du är berättigad a-kassa. Detta kan vi behöva ha in intyg på.

  Bästa hälsningar,
  Emma
  Emma Digital redaktör
 • Arbetssökande
  Jag en stadigvarande inkomst från a-kassa under tiden då jag är arbetssökande och den kommer inte att ändras. Så enligt mig har jag en stadigvarande inkomst som inte kommer att ta slut så länge jag söker jobb... är arbetslös!

  Varför skall det då inte gå att söka lån, då det finns en fast / stadigvarande inkomst ?

  Kent Jonsson
 • Hej Kent,

  Tack för att du kontaktar oss. Vi ser inte ersättning från A-kassa som en stadigvarande inkomst. Ersättningen minskar över tid och är en ersättning och således inte en inkomst.

  Mer information om hur vi räknar inkomster finns på vår hemsida.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.