Till senaste kommentaren

Hur säger jag upp konto i ett dödsbo?

Hej , jag ska säga upp ett konto i min fars dödsbo.
Jag läste mej till att det skulle skickas med namnteckningar,och vidimerade kopior på legitimationer. En av min av mina döttrar är icke myndig,räcker det med hennes namnteckning och legkopia eller behöv underskrift från hennes god man och kopia på hans leg också.
Med vänlig hälsning, Niklas Ekström

Kommentarer

 • Hej Niklas,
  Tack för att du hör av dig till oss. I det fallet krävs underteckning från god man och vidimering av dennes ID-uppgifter.

  Bästa hälsningar. Johannes
  Johannes Digital redaktör
 • Min svärfar har avlidit och det finns ett konto hos er i dödsboets namn. Bouppteckningen är klar och min svärmor vill avsluta konot och föra över pengarna till ett nytt konto hos er.
  Hur görs detta rent praktiskt?
  Mvh
  Bosse Bjerkhede
 • Hej Bo,
  Tack för att du hör av dig. För att vi ska kunna hantera att avsluta ett konto och/eller föra över pengar för ett dödsbo behöver vi få ett uppdrag på vad som ska göras, antingen genom en annan bank, eller genom dödsbodelägarna (i ditt fall din svärmor)

  Ett uppdrag innebär ett dokument som innefattar en tydlig instruktion för vilket kontot som ska avslutas och till vilket konto överföringen av resterande pengar ska göras till. Detta ska vara undertecknat av din svärmor. Ni skickar sedan detta tillsammans med vidimerad kopia på ID-handling. Bouppteckningen behöver inte skickas med utan den kan vi hämta hem från skatteverket om den är registrerad och klar.

  Posta handlingarna till oss på:
  SBAB
  Box 1012
  651 15 Karlstad

  Bästa hälsningar, Emma
  Emma Digital redaktör
 • Min morbror har gått bort och vi har nu fått alla handlingar klara från dödsboet. Jag som ärver min morbror med ett konto på SBAB är inte Svensk medborgare utan Finsk. Hur gör jag för att vidimera min legitimitet? Är det på samma sätt som en Svensk dvs. att jag får 2 personer som bestyrker min Identitet dvs. mitt pass (antar jag)? Det som gör det problematiskt är att i bouppteckningen användes mitt Svenska personnummer från den tid jag bodde i Sverige och denna finnes således inte i mitt Finska pass utan följaktligen mitt Finska personnummer. Är detta ett problem?
 • Hej Joachim,

  Jag beklagar sorgen. Vi behöver hjälpa dig över telefon med detta. Vänligen ring oss på 0771-45 30 00 så hjälper vi dig vidare.

  Hoppas att du snart får hjälp med det du behöver.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.