Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Värdering av villa

Hej,

Jag funderar på att flytta mitt bolån hos er och undrar hur det går till när ni värderar min bostad? Jag testade er app "värdeguiden", men den värderingen ligger ca 2 miljoner under vad min nuvarande bank värderat min bostad till, så med den värderingen är ett byte inte aktuellt. Vad går ni på?

Kommentarer

 • Hej E,

  Tack för din fråga. Booli ger en värdeindikation som baseras på fem sålda bostäder i området som sedan viktas utifrån likheten med den bostad som värderas. Booli ger således en värdeindikation och inte ett precist värde. När vi sätter ett belåningsgrundade värde hos oss på SBAB används ett annat system där data uppdateras mer frekvent.

  Efter att ansökan är inskickad till oss kommer vi att ha en genomgång av denna, vi har då en dialog om värdet för att se över nästa steg.

  Trevlig helg!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Kundansvarig
 • Hej,

  Tack för svar. Kan man få tillgång till er värdering innan man söker om flytt av lån?Jag har en fråga till. Tillämpar ni skuldkvot även på befintliga lån som flyttas till er? Vad har ni isf för skuldkvotstak? Mitt lån är nämligen taget för flera år sedan då skuldkvotstaket inte direkt diskuterades i ngn större utsträckning.
  E
 • Hej igen,

  När du ansöker om att flytta lånen till oss kommer du att bli ombedd att ange vilket värde du uppskattar på bostaden. När vi sedan går igenom ansökan kommer vi att ha en dialog om värdet och du kommer först då få reda på vilket värde vi fått fram från datavärderingen(statistisk värdering som baseras på tidigare försäljningar i området).

  Vi kommer även att behöva ha in ett amorteringsunderlag från er nuvarande bank. Ni tar således med era nuvarande amorteringskrav till nästa bostad. Omfattas ni inte av skuldkvoten idag kommer ni heller inte att göra det hos oss.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Kundansvarig

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.