Till senaste kommentaren

Verifikationer vid flytt av bolån

Hej,
Jag ska ikväll bli uppringd av en bolånehandläggare hos er. Han vill se någon form av scannat dokument på mina tillgångar samt utdrag från Minpension på min kommande pension. Jag vill inte misskreditera honom på något sätt men vill kontrollera att det är så det regelmässigt brukar gå till? Jag är ganska försiktig när det gäller att lämna ut information till en person över telefon i dessa tider.
Med vänlig hälsning Malin Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Malin,

  Tack för att du kontaktar oss. Efter att en skickat in en ansökan om att flytta sitt bolån till oss ringer vi upp för en genomgång inom cirka en vecka. När vi ringer upp dig efter att du gjort en ansökan eller valt att bli uppringd så gör vi det från telefonnummer 054-17 44 88 eller 054-17 44 00.

  Jag har full förståelse för att det kan kännas olustigt att lämna ut privat information över telefon och det är bra att du är försiktig. Om vi har begärt in dokument ska dessa laddas upp under "Mina ansökningar" som du hittar via inloggat läge på sbab.se, det är vanligt att vi begär in någon typ av underlag för att styrka till exempel en inkomst.

  Ha en fortsatt fin måndag.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Hej Elin,

  Tack för svar. Det nummer jag skulle ringa var 054-17 7147 och handläggaren sa att eftersom jag fyllt 60 år så kan jag inte göra en digital ansökan på vanligt sätt utan ansökan måste göras manuellt tillsammans med en handläggare. Det hade att göra med hur länge man avser att jobba osv. Stämmer även detta?
  Med vänlig hälsning Malin
 • Hej igen,

  Det stämmer bra Malin. Vår avdelning du når på nummer 054-17 71 47 hanterar dessa ärenden och har öppet måndag-fredag mellan kl. 8-16.

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör
 • Jättebra med denna återkoppling. Nu känner jag mig trygg.


  Med vänlig hälsning Malin
 • Skönt att höra Malin. Hör gärna av dig om du har fler frågor!

  Bästa hälsningar, Elin
  Elin Digital redaktör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.